Menu

Uusi suosikkisalaattisi

Olin ihan varma, että olisin jo blogannut teille uuden suosikkisalaattini reseptin, mutta blogin resepti-kategorian mukaan en ole. Kummallista. Tässä siis iisi ja ihanan oivaltava resepti Ameriikan maalta. Se on ystäväni Matun tuliainen, ja kiitos myös Marille, joka raapusti mulle raaka-aineet paperilapulle!

Alkuperäisessä reseptissä oli lueteltu seuraavat raaka-aineet: parsakaali, omena, rusinat, auringonkukansiemenet, punasipuli, (pekoni), majoneesi, sokeri, balsamico.

Tein oman version ilman sokeria, pekonia ja balsamicoa. Kahta ekaa ei minusta tarvitse, salaatti on hyvää ilmankin ja balsamico taas sattui olemaan loppu. Korvasin sen valkoviinietikalla ja tuli oikein hyvää.

 Alkuperäisestä ohjeesta poiketen kypsensin parsakaalia vähän höyrystyskattilassa. Se maistuu salaatissa ihan hyvältä raakanakin (testasin), mutta pidän siitä, että sen kypsentää vähän pehmeäksi — mutta sen tulee silti olla rapsakkaa! Tässä oma versioni Amerikan salaatista:

Nooran Amerikan salaatti

  • 300 g parsakaalia
  • 1 iso omena
  • 1 dl pekanpähkinöitä
  • kourallinen rusinoita
  • kourallinen auringonkukan siemeniä
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl majoneesia
  • loraus valkoviinietikkaa tai balsamicoa
  • mustapippuria

Höyrytä parsakaalia sen verran, että kukinnot ovat kärjistä pehmeitä ja varsi silti rapsakka. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon muut raaka-aineet. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi, riko pähkinöitä sormissasi ja siivuta punasipuli oikein ohueksi. (Vältä fileroimasta peukaloasi, minä tein niin.)

Siinäpä se. Mä en vieläkään voi ymmärtää, että edellämainituista raaka-aineista syntyy niin mahtava makuharmonia, mutta syntyypähän vaan. Tee raw foodina tai kypsennä parsakaalia vähän, molempi parempi.