Menu

Herkuttelijan aamiaisklubi

Galleria Keidas on mainittu blogissani muutamaan kertaan. Ensimmäisen kerran vuonna 2009, kun paikka toimi Kurvissa, toisen kerran kun se oli loikannut Flemarille ja kolmannen kerran nyt, kun se yhä on Flemarilla mutta vähän eri käsissä kuin aikaisemmin. Onneksi on! Hommassa on nyt hyvä meininki.

Testasimme lauantaiaamuna Samin kanssa Aamiaisklubin musa- ja ruoka-antimet ja molemmat toimivat kivasti.

Galleria Keidas on sitten viime näkemän muuttunut vähemmän nuhjuiseksi (pisteet hillopurkkivalaisimista) ja enemmän rennoksi. Paikka on huoleton, mutta siisti. Rentoon fiilikseen vaikuttaa paitsi sisustus, myös henkilökunta ja Keitaassa viihtyvä porukka ja — ja tietenkin Dj:n musavalinnat. Kaikki toimivat lauantaina hyvin yhteen (thanks Nick for the breakfast soundtrack!). Porukkaa ei ollut kauheasti, sekin on virkistävää.

Paikan leipävalikoimasta vastaa GoodPie Bakery, joka leipoo lähileipänsä Vallilassa. En välitä kauheasti leivästä, mutta maistoin vähän sitä sun tätä ja maut ovat kyllä kohdallaan. Samaten jälkkäripöytä — omg mitä herkkuja! Jos olet leipä ja kakkuihmisiä, on Aamiaiskubi paikkasi ehdottomasti.

Brunssin hinta on 16,50€ ja se sisälsi lauantaina GoodPie Bakeryn leipälaatuja ja kakkuja sekä marenkeja, salaattia, tomaattia, kurkkua, hedelmiä, puuroa, kasviskeittoa (tosi maukasta), jälkkäripöydän, kahvit ja teet sekä yläpuolen kuvassa näkyvältä listalta kolme valinnaista ruokalajia. Valitsin rosmariiniomeletin, hummuksen ja possukyljen, koska juustot ja jogurtti olivat lehmänmaitoa (ei vaan toimi mulle). Munakkaan sain maidottomana, mutta valitettavasti se oli aika mauton. Kaikki muu oli kuitenkin oikein hyvää, etenkin perunasalaattiannoksen päälle asetellut possunkylkipalat.

Erityispisteet annan jälkkärikakuille ja etenkin lakritsimarengille ja itse tehdyille vaahtokarkeille. Respect! Jos Helsingissä on jossain pieniä ripauksia Berliinistä, on Galleria Keidas nykyään sellainen ripaus. Pisteet myös 90-luvulta tutuille mustille kreppilautasille, jotka saivat hymyn huulille. Virkistävät!

Myös Brunssipartio on testannut brunssin, aika hyvin arvosanoin:

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9, Kalliossa on aina kivaa!

Parasta: LEIPÄ ja letkeä taustamusiikki, viritetty iskelmä

Noottia: Mustat lautaset

Erikoista (hyvällä tavalla): Tattibriossi muikuilla

Päivän puheenaiheet: Flemarin hienous

Loput Brunssipartion arviosta löydät täältä.

Vaikka minä tällaisena vehnän ja sokerin välttelijänä en kyseistä aamiaista varmaan usein tule nauttineeksi uskon, että moni siitä tykkää, kovastikin! Maut olivat herkullisia ja raaka-aineissa on paljon luomua. Ja hei paikallisen leipomon tuotteita — ihan superia! Lämmöllä suosittelen ja kuulemma viikollakin saa aamiaista. Eat.fi kertoo näin:

Arkisin aamiainen sekä vaihtuva luomukeitto leipäbuffettilla, lämpimiä leipiä,konditoria tuotteita ja muita herkkkuja. Turun Kahvipaahtimon luomukahvia ja Raikastamon luomumehuja. Viikonloppuisin leipurin brunssi sisältäen leipä-ja jälkiruokapöydän, valinnaiset lautasannokset ja kahvia, teetä ja mehua. Myös muita vaihtuvia brunssiherkkuja.

Löydät Galleria Keitaan osoitteesta Fleminginkatu 7. Hyvä Kallio!