Menu

Hämmentävää, mutta totta

Makaan kurkkukipuisena raatona sängyn pohjalla kaverinani Facebook. Kiitos ystävän linkin, törmäsin tanskalaisen valokuvaajan, Frieke Jensenin melko puhuttelevaan kuvasarjaan nimeltä Smoking Kids.

Kuvat: Frieke Jensen

Tässä vain kolme, kaikki 14 löydät Frieken sivuilta.

Adult smokers are the societal norm, so I wanted to isolate the viewer’s focus upon the issue of smoking itself. I felt that children smoking would have a surreal impact upon the viewer and compel them to truly see the acts of smoking rather than making assumptions about the person doing the act.

Valokuvaaja ei ole temmannut tuulesta ideaa tupakoiviin lapsiin, vaan reagoi tämän videoklipin nähtyään:

Surullista kuvamateriaalia on paljon enemmänkin.

Video ja kuvasarja herättää monia kysymyksiä, enkä itse tiedä mikä minua eniten järkyttää… Ehkä videolla esiintyvän lapsen vanhempien suhtautuminen asiaan. Videoklipissä kerrotaan, kuinka lapsi on oppinut tavan isältään. Jos katsot koko pätkän näet, kuinka röökin jälkeen skidi tarttuu tuttipulloon.

Pääni on liian täynnä räkää tuottaakseni sisältöä itse, onneksi näiden kuvien sanoma ja sisältö todennäköisesti saavat sinussa aikaan sen, mihin blogillani pyrin: herättämään keskustelua. Näytäpä tämä jollekin tupakoivalle ystävällesi (itse et tiettykään röökaa). Miten ystäväsi reagoi?

Psst… Frieken kuvauksissa lapset eivät polttaneet oikeaa tupakkaa, tietenkään.