Menu

Hirvi hirvenä ja sika sikana

Kerroin teille loppuvuodesta, kuinka naapurimme toivat minulle kauppatuliaisiksi hirven jauhelihaa. Hämmennykseni oli aika suuri kun kuulin, että toisinaan hirven jauhelihaan sekoitetaan sikaa. Soitin heti Jättijakoon, josta liha oli ostettu, ja tiedustelin asiaa. Minulle kerrottiin, että ainakaan heillä ei hirven jauhelihan seassa ole mitään muuta lihaa ja että siitä kyllä mainittaisiin tuotetiedoissa. Onneksi. Toivottavasti kaikkialla toimitaan näin eikä sikaa myydä hirvenä muuallakaan.

Hämmentävää on se, että sikaa kuulemma sekoitetaan hirveen paisto-ominaisuuksien paranemiseksi (jos olen oikein ymmärtänyt). Itse en kuitenkaan huomannut ruokaa valmistaessani jauhelihassa mitään ongelmaa. En siis tajua täysin, miksi sitä sikaa pitää tunkea hirven sekaan. Saa valistaa!