Menu

Vuoden parhaat 2010

Vaikka vuosi jo vaihtuikin, palataan vielä hetkeksi vuoteen 2010. Listasin teille parhaita juttuja vuoden varrelta, here comes!

Paras kuluttajakemikaalipäätös on ehdottomasti — etenkin lapsiperheiden näkökulmasta — bisfenoli A:n kitkeminen tuttipulloista. Muutos tapahtuu tänä vuonna: kesäkuusta 2011 lähtien bisfenolia sisältävien tuttipullojen maahantuonti ja myynti on kiellettyä. Vielä toistaiseksi kaupassa on siis pulloja, jotka EU-viranomaisten mielestä ovat mahdollisesti riski lapselle. Ole tarkkana kaupassa!

Paras elintarviketuttavuus on Pirkka-sarja. Olen vasta Malmille muuton jälkeen hoksannut, kuinka paljon luomua Pirkalla on. Peukku K-ryhmälle. Suosin kuitenkin mielelläni pieniä tuottajia ja ihan pakko onkin mainita ihana Kuusenkerkkä! Hieno juttu on myös Juustoportin luomu kirnuvoi.

Lisää suosikkituotteita löydät blogini suosikkituote-kategoriasta.

Paras luonnonkosmetiikkatuotesarja. Tämä on vaikea, mutta valitsen Elysambre-sarjan, koska se sisältää paljon hajustamattomia tuotteita ja sopii hajusteherkkiksille. Luonnonkosmetiikassa on usein vahvoja tuoksuja, joten tämä on tervetullut vaihtoehto luonnonkosmetiikkamarkkinoille.


Paras kotimainen luonnonkosmetiikkatuote, joka mun käsiin osui vuonna 2010 on Vihreän Kosmetiikan Sheavoi ja Ruusu-voide. Paras ulkomaisten sarjojen yksittäinen tuote on Couler Caramelin meikkivoidestick. Lisäksi on pakko mainita Couleur Caramelin huulikiilto sekä Madaran huulivoide. Eikä mainitsematta sovi jättää Akamutin kasvovettä ja koko Jean Bio Olive -sarjaa. Voih, eihän tää lista lopu koskaan… Inkuton Sheavoi on mun kestosuosikki, jota vuonna 2010 alkoi saada edullisemmin, täyttöpakkauksessa. Ei tule enää niin kalliiksi ostaa tätä, hyvä!

Paras vauvakosmetiikkasarja. Tästä aiheesta on pitänyt blogata moneen kertaan, mutten ole ehtinyt. En mielelläni käytä Islan iholle mitään tuotteita, mutta vauvahieronnassa käytän välillä Alpadermin hierontaöljyä.


Se on tosi mahtava tuote myös aikuisille. Olen käyttänyt muitakin vauvoille tarkoitettuja tuotteita itseeni, ne on laadultaan ihan superkamaa, vauvojen tuotteissa kun (usein) käytetään vain parhaita ja mietoja raaka-aineita. Tästä aiheesta lisää postauksia luvassa!

Pakko myös mainita kosmetiikkakentän vuoden epäkohta: valheelliset kosmetiikkamainokset.


Ruotsissa L´Oréal on jo joutunut vastuuseen, nyt on Suomen vuoro. Allekirjoitapa adressi, jonka avulla Uusi Musta koittaa saada kuluttajaviranomaiset hommiin.

Paras resepti.
Vuosi 2010 oli ehdottomasti smoothieiden. Lisäksi innostuin linsseistä (ja opin aika monta uutta ruokalajia reseptikoulussa). Vauvan syntymän jälkeen ruoanlaittoaikaa on ollut aikaisempaa vähemmän, mutta linssikeiton tai smoothien ehtii tehdä koska vaan.

Paras uusi hankinta on Mifukon kassi — jossa kylläkin on käytetty kierrätysmateriaaleja. Myös Kuuden vaatteen haasteessa esitellystä Minimarketin knallista on tullut rakas. Enpäs monia muita uusia tuotteita tänä vuonna hankkinutkaan!


Paras ekobrändi. Nurmi vuoden 2010 hyvä kotimainen juttu, sekä Monkee Genesien saapuminen Suomeen. Ja Nudge on super, jos pitää valita yksi uusi kadunvarsipulju, joka ansaitsee kiitoksen. Nettikauppojen parhaimmistoa edustaa 2010 avattu Eco bohemia.

Paras kirppislöytöni on euron maksanut, Tuomi-merkkinen merimiestakki:

Kuva ei ole kummoinen, mutta antaa vähän osviittaa. Veikkaan, että takki vilahtaa blogissani ensi keväänä moneen kertaan. Vuoden parhaan kirppislöydön siitä tekee sen hinta-laatu-suhde. Hinta euron, laatu kymppi. Upeat napit (kaikki tallella), hieno merimieskaulus, valkoiset raidat ja tukeva matriaali.

Vuonna 2010 tein parempia kirppislöytöjä kuin moneen vuoteen. Merimiesjakun lisäksi tässä voisi siis mainita monta, monta muutakin asiaa, esimerkiksi Delseyn meikkipakin, vastikään ostamani 40-luvun nojatuolin, Islalle hommaamiani leluja ja vaatteita ja eräät kengät, joista tulette kuulemaan.
Paras muistutus ehkä mulle itselleni oli se, että aina kun tarvitsen mitä tahansa huonekaluista astioihin tai urheiluvälineistä lastentarvikkeisiin, menen kirppikselle ensin. Säästyy rahaa ja löytyy aarteita (jos hyvin käy).

Vuoden ehdotonta kohokohtaa ei liene vaikea arvata: tyttöni Islan syntymä.

Muuttomme vanhaan puukirkkoon rempattuun asuntoomme on myös superjuttu. Ja tietenkin olen megaylpeä Uudesta Mustasta ja mun esikoisteoksesta, joka alkaa olla paketissa. Aikamoinen vuosi. Uutta päin!