Menu

Pienestä kiinni

Olen väsymykseen asti urputtanut siitä, kuinka ekotuotteissakin pitäisi käytännöllisyyden lisäksi panostaa estetiikkaan. Hyvä esimerkki ovat pesuaineet, joita Ekolossa ja Ruohonjuuressa voi täyttää omaan pulloon. Ne pullot on ihan kamalan rumia. Siksi ekopesuaine kandeekin laittaa lasipulloon.


Moni ei varmaankaan tiedä — koska ne pesuaineet on niissä umpinaisissa pulloissa — että esimerkiksi Ole Hyvä -sarjan käsipesuaineet ovat kauniin värisiä. Minulle tämä selvisi, kun aloin pitää käsipesuainetta ruman täyttöpullon sijaan lasipullossa.

Käsipesuneste lasipullossa tuo veskiin vähän arvokkaamman fiiliksen (jonka noi saakelin muovihammasharjat kylläkin pilaa) ja saippuan kaunis sävykin pääsee oikeuksiinsa.

Tämä mun pullon tuote on joku Ole Hyvän hajustamaton saippua, en nyt muista mitä laatua, sillä lataan samaiseen pumppupulloon milloin mitäkin..

Hmm, tämä muuten onkin hyvä joululahjaidea: osta Ekolosta tai Ruohonjuuresta lahjaksi pullo käsisaippuaa ja hae pakettiin mukaan kaunis, läpinäkyvä pumppupullo. Lahjan saaja voi sitten itse käydä vastaisuudessa täyttämässä saippuapullonsa aina uudelleen, ja maailmasta säästyy taas pari turhaa muovipulloa.