Menu

Sokeritonta glögiä vintagelaseista

Viime vuonna olin itsenäisyyspäivänä mekkojahdissa Linnan juhlien jatkoilla, tänä vuonna kolttuja reittailaan ystävien luona. Ehkä glögin kera.

Tosi sulavana aasinsiltana siis tiedoksi, että kaikenlaisten sokerilitkujen lisäksi kaupan on myös sokeritonta glögiä. Testasimme lauantai-iltana Hommnäsin Vaalean glögin.

Kyse on oikeastaan kaikessa yksinkertaisuudessaan omenamehusta ja kanelista. Mitään muuta raaka-aineita siinä ei ole. Ei kyllä hirveän glögimäistä, vaikka kylläkin ihan hyvää. Mutta kun sekaan lorauttaa vähän terästystä (meillä oli jotain brandypohjaista) ja härpäkkeet (eli rusinat ja mantelit), alkaa juomassa olla glögifiilistä.


Nautimme glögiä laseista, jotka vastikään löysin kirpparilta. Euron kipale. Otin kaikki yhdeksän. Tapanani on aina googlettaa kirppislöytöjen pohjasta löytyviä merkkejä, nämä lasit ovat italialaisia Vitrosax-merkkisiä. Monet myy näitä näköjään vintagena esimerkiksi ebayssa. Jotain italialaista Iittalaa, luulisin. Ihan laadukkailta ne tuntuu, paksua lasia ja kiva, simppeli design. Tykkään. Miksi ostaa uutta, kun kaupasta saa yhden samalla hinnalla, kuin kirpparilta yhdeksän.

Nyt gögit tulelle ja kaverit kainaloon. Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!