Menu

Vaarallisia kemikaaleja t-paidoissa

No huh huh. ”Sikiömyrkkyjä löytyi äitiyspaidasta” kertoo Aamulehden otsikko. Juttu viittaa tuoreen Kuluttaja-lehden tekemään tutkimukseen, jossa Suomessa myytävistä t-paidoista etsittiin myrkyllisiä flataatteja ja nonyylifenolietoksylaatti-nimistä ympäristömyrkkyä. Kannattaa lukea juttu.

Uskomatonta on, että myrkkyjä oli suurimmassa osassa paidoissa! 14 testattiin, myrkkyjä löytyi 9 paidasta. Ja vielä uskomattomampaa on, että lisääntymiselle vaarallista kemikaalia löytyi mm. Vero Modan Mamalicious-äitiysmalliston t-paidasta! Lindexin lapsille suunnatusta Hello Kitty-paidasta ja Carlingsin sekä JC:n paidoista löytyi paljon ftalaatteja tai ympäristömyrkkyä.

Mitäköhän aineita tässä mun raskausaikana pitämässä pöllöpaidassa on? Sen kun tietäis…

Kaupoissa törmää yhä useammin vaatteisiin, joissa on esimerkiksi Öko-Tex -merkki, mutta tällainen merkki pitäisi vissiin saada kaikkiin vaatteisiin, jotta porukka tietäisi, mitä kemikaalipaskaa iholleen vetää.

Kandee siis edes muistaa pestä uudet vaatteet ennen käyttöä, vaikkei se varmaan myrkkyjä vaatteista täysin poistakaan. Tämäpä pitäisikin selvittää! Palaan asiaan…