Menu

Kakkua ja pinaattia

Vauvan nimijuhlista jäi yli hillittömästi kakkua, jota kiikutin eräänä iltana Hannalle naapuritaloon. Hanna antoi vaihtarina jotain kakkua paljon fiksumpaa: itse kasvatettua pinaattia. Kuinka kaunis voikaan vihannes olla?

Pinaatti on ruoka-aine, josta valmistan ruokaa aivan liian harvoin — siihen nähden, että ra-kas-tan sitä! Pinaatti on hyvää ja terveellistä, ja minä olen päättänyt tehdä parannuksen. Auttakaa siis mua: kuinka valmistatte pinaattia? Lempparipinaattireseptit jakoon!

Vaikka pinaatti onkin terveellistä, arvatkaapa, mikä hakkaa sen terveysvaikutusten osalta? Kempparissakin moneen kertaan hehkutettu nokkonen! Tsekkaa Nokkonen vs. pinaatti -juttu täältä. Nokkosta kandee kuitenkin kerätä ruoaksi vain alkukesästä, joten tähän aikaan vuodesta ei kannata nauttia tuota ”superrikkaruohoa” ravintona.

… ja siitä kakusta: se ei ollut millään tavalla luomua tai maidotonta, vehnätöntä tai sokeritontakaan, ja sen sain tuntea nahoissani. Kuinka monta kertaa mun pitääkään vielä saada mahani ihan sekaisin ja kipeäksi, ennen kuin tajuan lopettaa edellämainittujen ruoka-aineiden nauttimisen kokonaan? Me is asking.