Menu

Luonnonkosmetiikka nopeuttaa kauneudenhoitoa

Uusimmassa Trendissä on hyin kirjoitettu juttu luonnonkosmetiikkakokeilusta. Toimittaja, jolla ei aikaisemmin ollut mitään tietoa ko asiasta, tutustui luonnonkosmetiikkaan kahden kuukauden ajan. Juttu oli tehty niin hyvin, että soitin jutun kirjoittaneelle toimittajalle Anni Nissille ja kiitin, koska tiedän kuinka usein hyvät palautteet jäävät saamatta.

Puhuimme Annin kanssa pitkään kosmetiikasta ja hän toi esille asian, jonka olen itse jo unohtanut: luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen saattaa käydä niin, että aamulla unohtaa pestä ja rasvata naaman, koska ihoa ei kiristä. En muistanut ollenkaan, että ennen luonnoonkosmetiikkaa, pesin ja rasvasin kasvot joka aamu. Enkä nyt muista, että kiristikö ihoa välttämättä, mutta se tunne, että kasvot on pestävä ja rasvattava aamuisin, oli vielä tuolloin olemassa. Enää en tee iholleni aamuisin mitään. Se on herätessä mielestäni parhaimmillaan: heleä ja levänneen näköinen. Toisinaan huuhtelen kasvot kylmällä vedellä ja rasvaan, mutta en todellakaan edes joka viikko.

Kirjaani valmistellessani olen lukenut paljon mielipiteitä ja lähdemateriaalia luonnonkosmetiikkaan liittyen ja usein törmää siihen, kuinka naiset olettavat luonnosta peräisin olevien raaka-aineiden automaattisesti olevan turvallisia tai ei-myrkyllisiä. Luonnossa on paljon sellaista, mitä ei kande iholle vedellä, eikä sana luonnollinen ole synonyymi turvalliselle, mutta ne raaka-aineet, joita sertifioidussa luonnonkosmetiikassa saa käyttää, ovat kyllä ainakin mun iholle tehneet ison palveluksen: tarvitsen paljon vähemmän kamaa ihoni hoitamiseen kuin aikaisemmin ja se on mahtavaa!

Luonnonkosmetiikalle ei ole olemassa virallista määritelmää ja juuri se tekee markkinoinnista villiä: moni tavallinen tuote väittää olevansa jotakin, jota se ei todellisuudesta edusta kuin promillen osalta raaka-aineista. Sertifikaatteihin luottaminen onkin iso apu niille, jotka haluavat varmistua fiksujen raaka-aineiden suosimisesta. Sertifikaateista on apua myös meille laiskoille, jotka emme jaksa viettää koko elämäämme INCI-listoja lueskellen.

Tällaista pohdintaa tänään….