Menu

Hittoon Wang, täältä tulee Lodenfrey…?

Olen viettänyt lapsuudessa jokatoisena kesänä muutaman viikon Itävallassa tai jossain Saksan suunnalla. Vanhempani rakastavat schlagermusiikkia ja saksalaisia poliisisaroja. Äitini on aina digannut myös alppipukeutumisesta ja toivoi aina, että olisin joskus (edes ylppärijuhliin) halunnut dirndlin. No en halunnut.

Läksin viime maanantaina liikenteeseen takitta ja ulkona olikin yllättävän kylmä. Piipahdin pikaisesti Hakiksen UFFilla (lähinnä lämmittelemässä) ja aloin jostain ihmeen syystä kaivella tirolilaisosaston kuteita — vaikken edes ollut liikkeellä äidin kanssa. Olen aina ajatellut, ettei mussa asu sitä alppipukeutumisen ystävää kuin mutsissa, mutta väärässä olin, sillä katsokaapa mitä ostin…

Siinä on kaikki tirolilaiskliseet: koristeellisia tikkauksia, menninkäisenvihreää, joulunpunaista, armeijanharmaata, kukallinen vuori ja jopa naurettavia puunpalasia imitoivia nappeja. Mutta mikä tärkeintä, jakussa on vähän militanttihenkeä…


…ja aivan täydellinen leikkaus.


…ja loistavat materiaalit. Äitini osasi kertoa, että takin villa on käsitelty niin, että se on jopa vedenkestävä! Ihan mahtavaa. Nyt voin leikkiä alppien tonttua tyylillä.

Kun ei ole ehtinyt kirppareille koko kesänä on siistiä, että yhdellä satunnaisella UFF-käynnillä käsiin osuu tällainen. Maksoin jakusta 27 euroa. Nyt saisi vaan tulla vähän lämpimämpi, että voisin pitää löytöäni ulkotakkina. Se kun on kielletty sisävaatteena syyskuun ajan

Psst… Takin valmistanut Lodenfrey on vieläkin olemassa, ja jakut maksaa aika paljon enemmän kuin 27 euroa!