Menu

Minttua ja ananasta surr rurr

Ostin Vitamixini viime syksynä, mutta vasta hiljattain olen alkanut hokata, kuinka täydelliset smoothiet tehdään. Olen tajunnut esimerkiksi sen, että smoothien on tärkeää saada blendautua tarpeeksi kauan, että se todella on kuin samettia ja saa ihanan vaahtokuorrutuksen. Vaikka blenderini on supertehokas, en ole ollut tarpeeksi maltillinen sen käytössä.

Tänä aamuna onnistuin ehkä paremmin kuin koskaan, niin koostumuksen kuin maunkin puolesta. Nyt olen jo Berliinin Fruchtbarin tasolla, uskallan väittää!

Heitin sekaan kaksi paksua viipaletta tuoretta ananasta (vetele siis vaan kokonaisesta ananaksesta kaksi reilua viipaletta, leikkaa veke reunat, jätä keskiosa ja heitä blenderiin). Yhden appelsiinin viskasin sekaan myös, vajaa desi 3 hedelmän mehua, reilusti raikasta vettä, peukalon pään kokoisen palan inkivääriä, kolme lusikallista omenahilloa (ei sokeroitua) ja minttua oman siirtolamökin pihamaalta. Tuore minttu on olennainen osa smoothien makua, joten pyri saamaan sitä jostakin.

Kaikki blenderiin ja huolellinen mixaus. Taivas lasissa! I say. Pitäisköhän mun perustaa oma smoothiebaari Flow-festareille, heti siihen Timon ständin viereen…