Menu

Miksei Fazerilla ole reilua tai luomua suklaata?

… ja juuri kun olin sulkemassa Bloggeria huomasin, että Fazerilta oli käyty jättämässä blogiini perusteluja sille, miksei lafkalla ole reilua tai luomua suklaata. Tässä vastauksia suklaapohdintoihimme:

Luomusuklaasta
Fazerilla ei ole vielä luomusuklaata, koska kysyntä ei toistaiseksi ole ollut riittävää. Kuten myös täällä käyty keskustelu osoittaa, kiinnostus on selvästi lisääntynyt. Olemme välittäneet toiveenne luomusuklaasta eteenpäin tuotekehitykselle ja markkinoinnille”.

Miten syntyy kysyntää ilman tarjontaa? Me is asking. Tarjotkaa, me kyllä ostamme!Maidottomasta suklaasta
”Täysin maidottomia tuotteita ei voida valmistaa samoilla linjoilla maidollisten tuotteiden kanssa. Tällä hetkellä Fazerin suklaista ainoastaan Mignon-muna ja Wiener Nougat valmistetaan omilla, maidottomilla tuotantolinjoillaan. Muita täysin maidottomia suklaita meillä ei toistaiseksi ole”.

Kaakaon viljelystä
”Olette myös pohtineet, miten Fazer työskentelee kaakaonviljelijöiden olojen parantamiseksi. Erityisesti Länsi-Afrikassa kaakaonviljelijät kamppailevat köyhyyden kanssa. Heidän oloihinsa vaikuttavat monet asiat kuten paikallinen politiikka ja kansainvälinen talous. Tämän vuoksi mikään hallitus, yhtiö tai organisaatio ei voi parantaa viljelijöiden arkea yksinään. Maailmassa on noin viisi miljoonaa kaakaonviljelijää ja viljelmät ovat tyypillisesti muutaman hehtaarin suuruisia perheviljelmiä. Emme osta kaakaota suoraan heiltä vaan jalostetussa muodossa eurooppalaisilta kaakaon toimittajilta”.

Kyllä kaupan hyllyillä on muidenkin valmistajien reilua suklaata, miksei Fazerkin voisi käyttää reilua kaakaota? Kun luomusuklaan kohdalla pelätään, ettei kysyntää ole, reilujen tuotteiden kysyntää kyllä on! Hesari uutisoi viime kuussa, että Reilun kaupan tuotteiden kulutus kasvoi ennätysmäisesti. Alkakaa nyt vaan satsata siihen eettiseen kaakaoon!

”Fazer on Pohjoismaissa merkittävä yritys, mutta maailmanlaajuisesti olemme pieni toimija. Siksi teemme yhteistyötä World Cocoa Foundationin kanssa. Teollisuuden on yhdistettävä voimansa, jotta kaakaon tuotantoketjusta saataisiin vastuullisempi”.

No yhdistäkää sitten!

Sertifioidusta kaakaosta
”Olemme Fazerilla tehneet päätöksen siirtyä vaiheittain kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti kasvatetun kaakaon hankintaan. Olemme käyneet läpi eri sertifiointijärjestelmiä ja teemme parhaillaan valintaa siitä, mikä täyttää parhaiten asettamamme vaatimukset. Kriteerimme kohdistuvat jäljitettävyyteen, taloudelliseen läpinäkyvyyteen, tuotteen laatuun, sosiaaliseen vastuuseen sekä kestävään maatalouteen ja metsänhoitoon. Olemme siis suuren valinnan edessä ja kerromme heti, kun ratkaisu on tehty”.

Odottelemme siis ”suurta valintaa”.

Psst… Katso Areenasta Kitkerä totuus suklaasta