Menu

Hajuton, muttei mauton

Mainitsin Elysambren jo alkukesästä, nyt on vihdoinkin arvioinnin aika.

Arvostan hajusteettomia tai tosi mietoja tuotteita, joten hajusteeton ja sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja kiinnosti heti kun siitä kuulin. Taustaa sarjasta löydät aikaisemmasta postauksestani, tässä blogauksessa lähinnä oma mielipiteeni testaamistani tuotteista.

Aivan kuten Jeanbio olivessakin, tykkään etenkin Elysambren kosteusvoiteesta paljon. Se on uusi perusrasvani, jota käytän päivittäin. Itseasiassa käytän parhaillaan Elysambren ja Jeanbio oliven kosteusvoiteita rinnakkain. Toimii hyvin.

Elysambre saa pisteet pakkauksista: mm. kosteusvoide on kätevässä pussissa, joka on esimerkiksi reissatessa mainio. Kevyt, eikä tuotteista jää yli tyhjiä muovipurkkeja. Kuvassa voide on lasipurkissa, koska olen itse puristanut sen vanhaan lasipurkkiin, jota täytän nyt aina uudelleen. Tyydyttävää.

Sarjan kasvovesi on ookoo, tosi neutraalia kamaa, en osaa oikein sanoa siitä mitään sen rakentavampaa. Kuorintavoide jättää toivomisen varaa: musta se on liian mieto. Miedolla tarkoitan, että kuorivia rakeita on tahnan seassa liian harvassa, mutta ehkä joku muu diggaa, itse en innostunut kauheasti. Pesugeeli sen sijaan on tosi jees! Naamasta tulee oikein natisevan puhdas ja ripsivärikin lähtee samalla. Suosittelen. Sarjan naamiotakin testasin, mutta se jätti mun ihon jotenkin rasvaisen oloiseksi. Tuntui siltä, että se jotenkin ylikosteutti mun naaman — onko se mahdollista?

Tuotteet ovat kauniin näköisiä, eko chic, niin kuin sarja minulle esiteltiin.


…mutta estetiikka on vähän harhaanjohtavaa: kuvituksena käytetyt kasvit, marjat ja hedelmät eivät kerro tuotteista, ne ovat vain visuaalinen juttu. Kyllä ainakin mulle tulee ensimmäisenä mieleen, että jos tuotteen kyljessä on viikunan tai karhunvatukan kuva, on sitä käytetty raaka-aineena tuotteessakin.

Kaiken kaikkiaan sarja on tosi tarpeellinen, sillä hajusteherkkiä on paljon. Ja tietenkin sitä suo sarjan myös niille, jotka haluaa satsata fiksuun ja sertifioituun luonnonkosmetiikkaan, mutta ilman döfistä. Itselleni taitaa jäädä vakiovarusteeksi ainakin Elysambren kosteusvoide ja pesugeeli.