Menu

Vaihtoehto

Tämän blogauksen aihe ei ole seksikkäimmästä päästä, mutta ettepä te seksin takia tätä blogia luekaan. Puhutaanpa siis kynsisienestä.

Tiedättehän, kuinka porukka usein hankkii lääkkeitä vaivaan kuin vaivaan miettimättä sen kummemmin, miten vaivasta voisi hankkiutua eroon lääkkeettömästi. Kyse on toisaalta potilaiden mutta myös lääkäreiden tietämättömyydestä ja/tai laiskuudesta. Antibiootteja voi tilata lääkäreiltä puhelimitse ilman, että vastaanotolle edes hankkiutuu (itse olen todiste tästä), ja moni lääkitsee itseään ihan turhaan, kun ei tiedä vaihtoehdoista.

Esimerkiksi kynsisieni. Huomasin raskauden puolivälissä itselläni sellaisen. Mulle kerrottiin terveyskeskuksessa, että saatan joutua syömään antibiootteja jopa vuoden ajan päästäkseni sienestä eroon. Vuoden?!! Kun jo yksi ainoa antibioottikuuri vaikuttaa radikaalisti suoliston hyvinvointiin, millaista jälkeä vuosi tekisikään? No eipä tehnyt mieli ottaa selvää. Onneksi kynsisienen voi hoitaa lääkkeettömästikin: hiomalla. Kuvassa näet hiotun isovarpaankynteni, joka ei ole nätti, mutta onneksi se kasvaa takaisin.

Kynsi voidaan siis hioa paikallisesti, eikä se edes satu. Hionta tapahtuu nopeasti (mulla homma kesti alle 30 minsaa) eikä se vaadi puudutusta. Kerron tästä teille siksi, etten itse ollut aikaisemmin kuullut, että kynsisienestä voi hankkiutua eroon näin. Kynsisienen hoidossa vaihtoehtoja antibiooteille todellakin siis on. Ja jalkojenhoitajan mukaan kynsiseni on aika yleinen vaiva.

Sainkin jalkojenhoitajalta vinkin: ”ota aina läpsykät mukaan kuntosalille, etkä koskaan mene suihkuun ilman niitä!”. Lupaan, että salikassin pohjalta löytyy tästä lähtien läpsyt, ja mä NIIN lompsin niissä suihkuun.