Menu

Jeanbio olive — sertifioin!

Kun aloitin bloggaamisen muutamia vuosia sitten, ei luonnonkosmetiikasta juuri blogeissa (tai naistenlehdissä) kirjoiteltu. Toisin on nykyään, kun sertifioitu hippikosmetiikka alkaa vihdoinkin olla salonkikelpoista. Sen todistavat myös kevään ja kesän mittaan testaamani kolme sarjaa. Tässä niistä ensimmäinen.

Aijai, Ecocert sertifioitu, kreikkalainen Jeanbio olive on aivan mainio tuttavuus! Tuotteet näyttävät kivalta, estetiikasta siis heti pointsit. Pidän siitä, että voiteet on pakattu tummiin lasipurkkeihin. Vähän vanhan ajan apteekkifiilistä. Mutta hyvällä ulkonäöllä ei tosin pitkälle pötkitä, jos sisältö on huttua. Mutta ei ole!

Oliiviöljyyn ja meriveteen pohjautuva sarja on yksi kaikkien aikojen suosikkejani. Minua miellyttää niin tuotteiden tuoksu, koostumus, kuin toimivuus ihollanikin. Kasvovoiteet ovat ihanan täyteläisiä ja tuoksu on hajuaistia hellivä, muttei kuitenkaan liian voimakas. Sarjan päivävoide toimii sekaihollani mainiosti, samaten yövoide. Sarjan mehiläisvahavoide on tehokas superkosteuttaja.


Kasvovoiteet ovat siis tosi jees, mutta vartalovoide ei ole aivan niiden veroinen. Vaikka tuote tuoksuu — aivan kuten koko sarja — ihanalle, levittyy se vähän nihkeästi. Tosin, olen aika malttamaton, ja arvostan ihovoiteita, jotka saa levitettyä nopeasti. Jos diggaa hinkata itseään vähän huolellisemmin, on Jeanbio oliven vartalovoide ihan ok. Tuntuu iholla hyvältä ja imeytyy hyvin myös. Voiteessa ei siis ole vikaa, mutta levittyvyys voisi olla parempi.

Kasvovoiteiden lisäksi sarjan puhdistusemulsio on uusi suosikkini. Tähän mennessä testaamistani luonnonkosmetiikkasarjoista olen tykännyt eniten Lily Alexandran kasvopesusta, mutta nyt sen rinnalla on siis toinenkin toimiva vaihtoehto. Jeanbio Oliven emulsio sopii omalle sekaiholleni erinomaisesti, vaikken yleensä tykkää maitomaisista pesuista. Sarjan vartalokuorintakin on ihan jees, mutta en juurikaan kuori kroppaani (kovin usein ainakaan), joten kyseinen tuote on itselleni melko tarpeeton.

Mutta kaiken kaikkiaan mainio sarja, miedon tuoksuinen ja toimiva. Tykkään.