Menu

Kookos-marjajäätelöä — kotipakkasesta

Mullistavaa! Tein eilen jäätelöä itse. Tai oikeastaan se on ehkä sorbettia. Mutta siinä ei ole sokeria — eikä maitoakaan! … joten se on jonkinlainen jätskin ja sorbetin välimuoto, järbetti siis. Tai sotski. Järbetti kuulostaa ehkä paremmalta.

Järbetin tekoon tarvitaan seuraavaa:

  • 1 avokado
  • 2 dl (eli tölkki) kookoskermaa (itse käytän Kara-merkkistä)
  • n. 1/2 pakastepussillista punaisia viinimarjoja
  • 8 rkl mansikoita (käytin pilkottuja pakastemansikoita, joissa oli runsaasti nestettä seassa, ja kauhoin tätä jätskin sekaan)
  • 2 rkl hunajaa

Heitä kaikki blenderiin ja annostele valmis seos vaikka mehujäämuotteihin ja heivaa pakkaseen. Parin tunnin päästä voit imeksiä ihan mahtavaa… järbettia! Homman voi tietty nautiskella pakastamattakin, jolloin se on pehmeää ja suussasulavaa, vähän jogurttimaista sekoitusta, mutta pakastettuna lopputulos on musta kyllä parempi.

Sori kun ei ole kuvaa lopputuloksesta — mä söin sen niin vauhdilla etten edes tullut ajateleeksi fotaamista. Mutta kuvan raaka-aineista homman saa valmistettua. Parasta tässä jäätelön korvikkeessa on se, ettei mun vammavatsa reagoi tähän laisinkaan. Nyt kun ruokayliherkkyydet on tehneet comebackin on taas pakko alkaa kehitellä reseptejä. Teidän onneksi 🙂

Psst… En voi ottaa krediittejä järbetin keksimisestä. Alkuperäinen resepti on saatu Ollilta. Kiitos Olli!