Menu

Baby girl

Arvasittekin jo. Juhannus huipentui uuden ihmisen syntymään: hän päätti tulla maailmaan juuri laskettuna päivänä, Arcade Firen keikan aikana 🙂 Tuomiokirkon edustan konsertti vaihtui siis osaltani vähän toisenlaiseen keikkaan.

Ei tässä oikein muuta voi sanoa, kuin että ihmisessä on aivan uskomattomia voimia ja syntymä sekä synnytys on isompaa kuin mikään. Ei riitä sanat kuvailemaan. Uskomattomalta tuntuu.

***
Kun blogin aihe kerran on turhien kemikaalien välttäminen kerrottakoon, että käytin synnytyksessä Tens-laitetta, jota voin suositella lämpimästi kaikille, jotka haluavat helpottaa supistuskipuja lääkkeettömästi. Vehkeitä saa vuokrata eri kaupungeista (kannattaa varata omansa ajoissa, ne on tosi kortilla!) ja hinta on noin 40 euroa + postikulut. Koin, että laitteesta oli apua etenkin synnytyksen alkuvaiheessa, jolloin laite helpotti supistuskipuja huomattavasti. Laite on etenkin Englannissa tosi suosittu ja ihan vaaraton vempele.

Käytin Tensiä siis koko synnytyksen ajan, mutta oman kokemukseni mukaan laite on parhaimmillaan synnytyksen alussa. Kun homma alkoi olla aika hc-meininkiä, ja olisi ollut aika ottaa käyttöön järeämpiä kivunlievitystapoja (esim. epiduraali), oli jo myöhäistä: hoidin siis synnytyksen ”luomumeiningillä” ja käytin Tensin lisäksi vain ilokaasua (jonka hyödystä ja tehosta omalla kohdallani en kylläkään ole niin varma…). Toisille ilokaasusta on kait paljonkin apua, itse käytin sitä lähinnä siksi, että muutakaan ei ollut käsillä.

Haluan alleviivata, että en ollut suunnitellut ehdotonta luomusynnytystä, vaan lähdin hommaan avoimin mielin ja olin päättänyt, että todellakin otan lääkkeellistä kivunlievitystä, jos siltä tuntuu! Homma eteni vaan niin nopeasti, ettei epiduraaliin asti sitten ehditty. Hyvä niin.

***

Pieni tyttöni tarvitsee minua nyt enemmän, kuin maailmassa kukaan muu, joten blogi on paussilla elokuuhuun saakka. Laitan kommentointimahdollisuudenkin pois päältä parin päivän päästä, mutta tärkeissä asioissa voitte mailailla mulle tuttuun osoitteeseen: kemikaalicocktail@gmail.com.

Ihanaa kesää kaikille, kuullaan pian taas!