Menu

Organic Ultra Rich — todellakin!

Juhuu! Johanna Korhonen voitti hovissa ja Stubb avasi sanaisen arkkunsa, puhuen järkisanoja maahanmuutosta (vihdoinkin joku). Ihanaa herätä päivään, kun saa luettavakseen hyviä asioita.

Lisää hyviä asioita — tosin aika paljon arkisempia kuin edelliset kaksi… Asiaa kosmetiikasta nimittäin. Viikko sitten annoin omat kommenttini tuotteesta, johon suhtauduin neutraalisti. Vaikka puhunkin paljon luonnonkosmetiikan puolesta, ei sertifioitu luonnonkosmetiikka aina ole mahtavaa ja upeeta, mutta muistakaa, että nää on mun mieipiteitä ja olen vain yksi kuluttaja! Jos joku ei sovi mulle, voi se olla sinun mielestäsi puolestaan tosi hyvä tuote. Ja hyvistä tuotteista puheenollen: tämä on!
Aina toisinaan on tarve rasvata ihoa paikoitellen jollain tosi paksulla ja hoitavalla rasvalla ja Essential care -sarjan oliivirasva, Organic Ultra Rich, on ihan mah-ta-vaa!!! Tuote — ja kyseinen tuotesarja — on saanut osakseen hehkutusta siellä täällä, en ihmettele. Tästä oliivirasvasta voisin veikata kyllä jonkinlaista bestselleriä Suomessakin.

Tuotteen INCI-lista kuuluu: olea europaea (extra virgin olive) oil*, butryospermum parkii (shea butter)*, cocos nucifera (coconut) oil*, cera flava (beeswax)*, hypericum perforatum. En varmaan ole ainoa, joka toivoisi, että kosmetiikan tuoteselosteissa käytettäisiin suosiolla vaan englantia: mihin kuluttaja (jota pakkauksen tuoteselosteen kai kuuluu palvella) tarvitsee noita tieteellisiä nimiä?

Kaikki tähdellä merkityt raaka-aineet ovat luomua, eli tämän tuotteen voi laskea paitsi luonnon- myös luomukosmetiikaksi (luomuraaka-aineita on 99,85% tuotteesta). Tuote on Soil Association -sertifioitu, eli ihan ”virallista” luomukosmetiikkaa.

Rasva on koostumukseltaan tosi pehmeää ja öljyistä, mutta se imeytyy nopeammin kuin vaikka kookosöljy (jota myös käytän toisinaan ihorasvana).

Tuoksu on selvästi oliiviöljyinen, mutta omasta mielestäni se on vaan hyvä asia. Tuntuu, kuin olisi napannut kauneusvoiteen keittiön kaapista — se on aina hyvä tunne 🙂

Oliiviöljyä voi toki käyttää kotikauneudenhoidossa raaka-aineena sellaisenaankin, mutta tällaiselle puolilaiskalle Essential caren superrasva sopii mainiosti. Olen käyttänyt tuotetta itse kuiviin käsiin, kyynärpäihin, kylmettyneisiin ja kuiviin poskipäihini ja raskausmahaankin ja kuulemma se soveltuu myös huulirasvaksi. Tuotetta suositellaan etenkin atooppiselle iholle ja psoriaatikoille ja 50 gramman purkin hinta nettikaupassa näyttä olevan 8,50€, ihan siedettävä hinta, sanosin.