Menu

Perinnejalkine vuonna 2010

Kyllä mä niin tykkään teistä! Saan jatkuvasti ihan mahtavia lukijavinkkejä, niin kuin nyt vaikka Kero AB. Tsekatkaapa näitä mahtavia perinnekenkiä!


Niin siistejä! Tällaiset lapikkaat kohottavat minkä tahansa pillifarkkulahje-lookin ihan uudelle tasolle, ja kengät ovat vielä kaiken lisäksi lämpimät ja ekologisetkin (suurin osa kengistä valmistetaan poronnahasta ja ne tehdään Ruotsissa).

Kero sijaitsee fyysisesti Ruotsin puolella, Tornionjokilaakson Pajalassa ja yrityksen perusti vuonna 1929 Yrjö Kero yhdessä Karl Wälivaaran kanssa. Firman nettisaitilla kengistä puhutaan sanalla näbbskor, oletan, että ”nokkakenkä” on yhtä kuin lapikas. Oikaiskaa toki, jos olen jotenkin väärässä…

Kero valmistaa kenkien lisäksi mm. laukkuja ja asusteita, esimerkiksi tällaisia kenkäkoruja. Minusta korut eivät sovi erityisen hyvin lapikkaiden nilkkaan (kuten saitilla on mallattu), mutta muiden kenkien kanssa, tai ihan muussa käytössä ne toimivat hyvinkin.

Kun omat lapikkaani lahoavat, on siis Kero pidettävä mielessä. TOSIN, maksoin omista lapikkaistani kirpparilla 20 euroa, Keron kengät maksavat yli 300. Gulp. Jotenka ehkä pidän silmät auki myös kirpparilla, jos nuo omat lapikkaani nyt ikinä ottavat tuhoutuakseen, epäilen.