Menu

Mustikkaherätys

Teen melkein joka aamu smoothien, mutta ehdin yleensä imaista sen ennen kuin hoksaan ottaa juomasta kuvan. Eikä reseptejä nyt vaan ole kiva julkaista ilman fotoa itse tuotoksesta. Nyt kuitenkin ehdin ikuistaa mustikkajuomani!

Mustikkasmoothie kahdelle

  • Banaani (suosi reilua ja jos löydät luomuja niin hyvä!)
  • Paljon mustikoita (sori en mitannut mustikoiden määrää, mutta ehkä heitin sekaan noin 1,5 dl)
  • 1,5 dl luomuomenamehua tai itse tehtyä omenainkiväärihilloa (minä käytin omenahilloa)
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä (luomuinkivääriä saa ekokaupoista)
  • Hunajaa (luomuhunajaa saa vaihtelevasti marketeista, mutta ekokaupoista löytyy aina)
  • Tuoreen sitruunan mehua (luomusitruunaa saa jopa Alepasta!)
  • 1 dl soijajogurttia
  • Vettä tarpeen mukaan
  • 3-4 rkl auringonkukan siemeniä (suosi luomua näissäkin)

Kaikki blenderiin ja surrur. Smoothien valmistaminen vie kaiken kaikkiaan ehkä pari minuuttia. Täydellinen laiskiaisen aamupala siis.

Huomautus: määrät ovat arvioita ja etenkin jos käyttää omenahillon tilalla mehua, ei vettä tietenkään tarvitse niin paljon kuin hillon kanssa. Rakastan smoothieita juuri siksi, että aamuna, jona jääkaapissa on vain jämiä, voi silti saada aikaan erinomaisen smoothien. Esimerkiksi tänä aamuna, ei jäkiksessä ollut tarpeeksi aineksia soijajogurtti-mysli —annosta varten, eikä mistään löytynyt mehuakaan, eikä hedelmiäkään ollut tarpeeksi hedelmäsalaattia varten. Eikä mun nyt vaan tehnyt mieli puuroa. Heitin siis vähän kaikkea blenderiin ja sain aikaiseksi ihanan, pehmeän aamujuoman. Kätevää!

Auringonkukansiemenistä muuten sen verran, että niiden käyttäminen smoothiessa tuo juomaan maun, josta kaikki eivät välttämättä pidä. Voit siis luonnollisesti valmistaa juoman myös ilman siemeniä, mutta suosittelen silti kokeilemaan edes kerran, vaikka sinulla ennakkoasenteita olisikin 🙂