Menu

Hikeä pintaan!

Uusi Musta on lähtökuopissa, ja pyrkimyksenä on avata saitti teille huomenna. On ollut vaikeaa pitää näppinsä erossa projektista edes viikonloppuna, mutta nyt vääntäydyn salille, joka takaa ainakin sen, etten voi nörtteillä koneella, vaikka kuinka haluaisinkin…

Yhtä paljon kuin fiksua ruokaa (ja elämäntapaa yleensä), arvostetaan Kemikaalicocktailissa liikuntaa, joka pitää ihmisen kondiksessa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ei siis mitään verukkeita kehiin, vaan mars hikoilemaan siitä! Olen itse hoksannut liikkumisen mahtavuuden vasta parikymppisenä, sitä ennen kulutin kaiken vapaa-aikani viulunsoittoharrastuksen ja muiden musahommien parissa. On vaan ihan mahtavaa saada itsensä liikkeelle ja huomata positiiviset vaikutukset niin omassa mielentilassa kuin kropassakin.

Minua ärsyttää kuitenkin median ruokkima laihdutusvimma, jota etenkin joulun ja uudenvuoden jälkeen kietsotaan jokaisessa lehdessä. Se jotenkin tyhmentää ihmisen. Minusta jokaisella on oikeus mässäillä joulun aikana mielin määrin, kunhan sitten palaa taas arkiruotuun. Ei parin viikon joululöysäily ihmisestä läskiä tee, ne ovat kyllä ne vuoden kaikki muut viikot. Kemikaalicocktail ei suosita laihdutuskuureja, vaan fiksuja elämäntapoja. Luepa blogaukseni Hoikaksi ilman laihduttamista.

Kirjoitan blogauksessa muun muassa näin: ”Parasta on se, että olo (ja paino) pysyy vakaana ja iloisena, eikä tarvitse parantaa fiiliksiä alituiseen shoppailemalla itseään onnelliseksi.” Viittaan shoppailulla siihen, että usein sen sijaan, että tekisi itselleen jotain, tekee vaatekaapilleen jotain, yleensä täydentää sitä. Huomasin itse jossain vaiheessa, että kun sain joogaamalla kropan omasta mielestäni paremman näköiseksi, alkoivat vanhatkin vaatteet näyttää ylläni paremmalta. Ei siis välttämättä ole pakko hakea raikasta ja ajnakohtaista ulkonäköä kaupasta, vaan oman kropan ja mielen trimmaaminen saattaa tehdä ihan saman homman. Ei tämä tietenkään kaikkiin päde, mutta minuun kyllä.

Jos kaipaat inspiraatiota ulkoiluun tai urheiluun, ota hyvä ystävä kaveriksi ja aloittakaa vaikka pitkällä kävelyllä. Ulkona on juuri nyt mainio ulkoilusää!