Menu

Uusi Musta -vastauksia

Uusi Musta -postaus herätti kysymyksiä, tässä vastauksia!

Kempparia näin puoltoista vuotta lukeneena kysyn: Lopetatko kemppari-blogin pitämisen nyt kokonaan? Tuleeko blogille ”dele”? Ei, blogi jatkuu kuten aina ennenkin. Sen ympärille vaan ilmestyy olemaan kokonainen sivusto!

Missä niihin testiryhmiin voi hakeutua? Uusi Mustan sivuilla. Kerron Kempparissa heti, kun testaajaksi voi alkaa ilmoittautua!

Katoaako Kemikaalicocktail-nimi? Se on niin hyvä brändinimi ettei kannata luopua. Ei katoa. Blogini nimi ja osoite säilyy samana kuin tähänkin saakka.

Kivalta kuulostaa! Ainoastaan yksi asia särähti korvaan: termi anti-naistenlehti. Itse paljon naistenlehtiä lukevana inhoan sitä, että naistenlehdet automaattisesti leimataan jotenkin pinnallisiksi ja tyhjänpäiväisiksi. Naistenlehdissä on paaaljon laadukasta journalismia. Musta naistenlehtien väheksymisessä on kyse samalla naisten väheksymisestä: siitä, että naisten kevyet ajanvietteet (vaatteet, meikkaaminen, sisustaminen) koetaan automaattisesti huonommiksi kuin miesten vastaavat humpuukit (tekniikka, autot). Sitä paitsi tuo kevyt sisältö on vain yksi osa naistenlehtiä. Nih. Kiitos mielipiteestä. Uusi Musta ei todellakaan väheksy naisia, päinvastoin!!! Ja minustakin naistenlehdissä on paljon hyviä sisältöjä. Anti-sana tarkoitti tässä yhteydessä lähinnä sitä, että perinteiset naistenlehdet rahoitetaan lehdissä mainostettavien tuotteiden toimesta. Meidän naistenlehtemme on vapaa minkäänlaisesta mainonnasta. Uusi Musta käsittelee osittain samoja aiheita kuin perinteiset naistenlehdetkin, mutta ilman mainostajien liekaa ja kempparimaisesta näkökulmasta.

Hieno homma! Pettynyt olen sen sijaan siihen, että Kemikaalicocktail on mennyt tähän ihme videoblogivillitykseen mukaan. Olen pahoillani videoitteni tasosta, mutta siihen tulee parannus! Saan käyttööni nimittäin leikkausohjelman ja kuvaajan (kollegani Katja ei tosi ehkä vielä taida tietää olevansa kuvaajani…), tämä siis helpottaa hommaa huomattavasti. Videoita ei välttämättä tule niinkään Kemppariin, mutta muualle Uusi Musta -saitin alle kylläkin. Live-Noorasta ette siis pääse eroon, mutta toimitettua tekstiäkin toki on tarjolla, ihan kuin tähänkin saakka!

Olen toisinaan seurannut blogiasi, vaikutat ihan tiedostavalta kuluttajalta. Sallinet tämän kysymyksen, mutta oletko vegaani? Mietin vain, että nahkakengät ja villasukat postauksissasi kertovat jotain muuta.. Mikäli et ole, oletko harkinnut vegaaniksi ryhtymistä? Hienoa, että suosit pieniä putiikkeja, mutta nahkatuotteiden tukeminen _ei ole_ missään muodossa hyvä juttu. Vertailun vuoksi (esimerkki): luomulihan syöminen ei pelasta maailmaa. En syyllistä, tiedustelen vain. Pidän kuitenkin siitä, miten kiinnität asioihin huomiota. Hyviä kysymyksiä. Nahkakenkä-asiaan on helppo vastata: jos vaan suinkin löytäisin materiaalin, joka on yhtä kestävä ja tällaisesta materiaalista valmistettuja, hyvän mallisia ja omaa silmääni miellyttäviä kenkiä, ostaisin ja käyttäisin sellaisia ehdottomasti! En vaan tähän mennessä ole tällaisia kenkiä löytänyt. Pyrin valitsemaan aina fiksun tuotteen, kun voin, mutta kenkien kohdalla valikoima on kyllä huono. Jos tiedät hyviä vegaanikenkäputiikkeja, suosittele ihmeessä!

Miksi en sitten ole vegaani? Koen, että ihmisen on luonnollista syödä kananmunia ja lihaa. Mutta pyrin valitsemaan ruoka-aineet fiksusti! Lihansyöntini on vähentynyt kuluneena syksynä entisestään. Tavallista, teollista lihaa siis, en osta ollenkaan ja luomulihaakin ostan vain pari kertaa vuodessa, ja töissäkin syön sitä yhä harvemmin (koko syksyn aikana 3-4 kertaa). Tiedän nyt, että esimerkiksi luomusikaloissa ei välttämättä ole yhtään sen eettisempi meiniki kuin tavallisissakaan sikaloissa. Se on surullista. Pyrin lihaa syödessäni syömään riistaa ja syön myös kalaa, vältän kasvatettua. Riistaa ja kalaa syön yksinkertaisesti maun ja proteiinin sekä hyvien rasvojen vuoksi. Kalaa syön pari kertaa viikossa. En koe tekeväni isoa ympäristörikosta näin toimiessani, mutta toki on tärkeää valita kalansa oikein.
Uusi musta vie ajatukset ihan muuhun, kuin tällaiseen kempparikonseptiin yms.Ensialkuun nimi tuntuu huonolta. Uusi Musta ON eri asia kuin Kemikaalicocktail. Blogini on osa uutta saittia.

Rakastan sun hiuksia! Mahtavaa, niin mäkin! Laitetaanpa niistä tämän kunniaksi oikein kuva ilmoille. Tykkään yhtä paljon kuin hiuksistani, myös työhuoneeni julisteesta. Eikö ole hieno?

Lisää Uusi Mustaa tammikuussa, tämän enempää en halua vielä paljastaa, täytyyhän teille jäädä ylläreitäkin!