Menu

Trashion

Rakastan kirppareita etenkin niiden ennalta-arvaamattomuuden takia. Rupusimmankin oloisilla (itseasiassa yleensä juuri niillä!) kirppareilla voi tehdä löytöjä, joista ei muutamaa minuuttia aikaisemmin tiennyt mitään.

Olen syksyn aikana hiplaillut Seccossa hakaneuloista tehtyä rannekorua, jonka ideasta pidän kovasti: ranneke koostuu hakaneuloista, joihin on pujotettu erivärisiä muovipaloja, jotka ymmärtääkseni ovat teollisuudelt ylimääräiseksi jäänyttä, noh, roskaa. Kuulostaa ehkä ankealta, mutta näyttää kivalta.

En ole ostanut ranneketta Seccosta, mutta käydessäni lähikirppiksellä, ja kaivaessani KAIKKI EUROLLA!!! -koria, löysin ihan samanlaisen korun, jossa luki ”Kierrätysdesignia suoraan Afrikasta”. Hassua. Koru on aivan samanlainen kuin Seccon versio, mutta tehty vähän pienemmistä hakaneuloista.


Ranneke on täydellinen asuste mustien vaatteiden kanssa. Etenkin talvisin käytän paljon mustaa ja harmaan sävyjä, jollloin värikkäiden korujen käyttö korostuu. Tällainen ranneke olisi todella helppo tehdä itsekin. Hommaan tarvitsee vaan hakaneuloja, kuminauhaa ja kapeita muoviputkia, joista voi pätkiä osia koruun laitettavaksi.

Kuvatessani rannekettani tajusin myös, että sormuksenikin on kirppislöytö. Sen ostin kesällä Berliinistä, muutamalla eurolla senkin, tosin nikkeliriskillä. Myyjät eivät useinkaan tiedä myymiensä korujen materiaaleista juuri mitään. Mutta onneksi sormus on osoittautunut sopivaksi, enkä saa siitä näppylöitä. Olisikin ollut liian sääli antaa se pois.


Minua tosin kummastuttavat sormuksen hassut, litteät ulokkeet. Ovatkohan ne vain koristeita, vai onko sormuksella voinut olla joku funktio? Osaako joku valaista minua?