Menu

Thaimaan tuoksuja

Muutama tuttu on lähdössä vuodenvaihteen tienoilla Thaimaan lämpöön. Arvatkaa vaan haluaisinko minäkin sinne? Tai ihan mihin tahansa, missä voisin loikoilla vähissä vaatteissa, kuumalla hiekkarannalla, hedelmädrinksiä siemaillen… Huoh.

Kun lämpöä ei saa taivaalta, on se haettava muualta, esimerkiksi saunasta ja ruoasta. Sauna, som tam, ja inkivääritee sulattavat ainakin minut erinomaisesti. Homma kandee tehdä tässä järjestyksessä: ensin saunaan, sen jälkeen raikas hedelmädrinkki (tai rentouttavaa tee), jonka kanssa tai jälkeen virkistävä som tam -annos. Kun makunystyrät on tyydytetty, arvatkaa mitä tapahtuu? Hajuaistin helliminen, esimerkiksi autenttisiin thaituoksuihin verhoutuminen!

Sain reilu kuukausi takaperin postissa yllärin: laatikollisen thaimaalaista luonnonkosmetiikkaa.

Vastikään Suomessa toimintansa aloittanut Herb Basics tuo Suomeen thaimaalaisen äidin ja tyttären perustaman firman tuottamia luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka tuoksuvat autenttisesti Thaimaalta. Tuotteilla ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia (se on kallis investointi pienelle toimijalle), mutta ainakin minun syynäämäni tuotteiden INCI-listat näyttivät hyvältä. Esimerkiksi Honey & Beeswax -rasvan INCI-listaa lukiessa ei tarvitse sanakirjaa:

Juuri tällaisia kosmetiikan tuoteselosteiden tulisi olla: kuluttaja tajuaa helposti, mitä aineita tuotteessa on.

Suurin osa Herb basics -boksin tuotteista tuoksuu vahvalle, enkä yleensä en pidä kosmetiikassa kovin voimakkaista tuoksuista, mutta kun on kyse thaituoksuista, on asianlaita toinen. Esimerkiksi Lavender & Clove -jalkarasvan vahva aromi on ihana! Voisin haistella tököttiä tuntikausia.

Olen ihan koukussa tähän rasvaiseen ja rentouttavaan voiteeseen, josta on tullut jalkojeni iltarutiini: rasvaa tassuihin, villasukat jalkaan ja nukkumaan. Violetti mönjä tosin on jo melkein loppu, pitänee tilata tätä lisää. Tuote on 100% luomutuote. Ei pöllömpää!

Toinen testipakkauksen suosikkini on Lemongrass-scrub, jonka tuoksu niinikään on voimakas, mutta tämänkin tuotteen kohdalla pidän siitä. Kaikki eivät ehkä pidä sitruunaruohon hajusta, mutta minusta se on mahtava. Makuasioita.

Mukana testilaatikossa oli myös thaimaalaisten yleisöljy, kookosöljy, joka onkin minulle — ja uskoakseni monelle teistäkin — entuudestaan tuttua ja monikäyttöistä kamaa. Pari tuotetta on vielä testaamattakin: olen saanut loppuvuodesta niin paljon testituotteita, että pitänee alkaa arpomaan niitä teille, kun en itse ehdi niihin perehtyä!

Mainittakoon vielä, että thaipakkauksen shampoon, hoitoaineen ja mehiläisvaha-huulirasvan voimakkaista tuoksuista en pitänyt, ja etenkin shampoopullon käyttöliittymä sai luulemaan, että kama on vähemmän juoksevaa, kuin mitä se tosiasiassa olikaan, ja siksi lorautin ison määrän shampoota hukkaan. Varovasti siis korkin aukomisten kanssa!

En tiedä onko jo liian myöhäistä, mutta kuvan tuoteboksi olisi unelmajoululahja kenelle tahansa luonnonkosmetiikkaa arvostavalle, löydät kuvan tuoteboksin täältä. Kannattaa olla yhteydessä HBn tyyppeihin ja kysyä, josko vielä ehtii lahjoa lähimmäistään thaituoksuilla.

Kerrottakoon jo nyt, että vuoden vaihteen jälkeen Kempparin tuotetestejä alatte tehdä myös te lukijat, joten olkaahan valppaana, kun testiryhmien haku käynnistyy 🙂