Menu

Suklaiset tammenterhot ja muita jouluherkkuja

Joulu on ruokajuhla, siitä ei pääse mihinkään. Se, mitä joulupöydästä löytyy, on tietenkin ruokakuntakohtaista, meillä on aina oltu hyvin perinteisiä.

On hassua, miten laatikot, rosolli ja muut jouluruoat maistuvat aina yhtä hyvälle. Kun jotakin syö vaan muutaman kerran vuodessa, ei makuihin ehdi kyllästyä — niitä jopa odottaa vesi kielellä. Jouluni ei vaan ole täydellinen ilman äidin, tädin ja mummon joululaatikoiden pyhää kolminaisuutta.

Suolaisiin jouluruokiin en siis ole lähimainkaan kyllästymässä, mutta toisin on makean laita. Kaipaan jotakin uutta konvehtien, torttujen ja pipareiden tilalle, ja siksi tein viikonloppuna muutamia omia suklaakokeiluja.

Suklaahattuiset ”tammenterhot” ovat helppo ja maukas joulunami!

Jo mainittu vaniljahalvajäädyke, puolukkasnapsi ja suklaataatelit ilmestyvät tänne myöhemmin tänään, mutta tsekkaa aluksi suklaamanteleiden, tuunattujen piparkakkujen ja etenkin superfood-suklaapallojen, eli superpallojen reseptit Suosiekoa.fi -joulukalenterin luukustani. Kaksi ekaa reseptiä ovat megahelppoja, ja superpallojenkin valmistaminen on iisi juttu, kunhan omaat hyvän blenderin.