Menu

Arskat ojoon

Koska omistan parin surkeita silmiä, olen pakotettu käyttämään aina silmälaseja tai piilareita. Ei kummissakaan sinänsä mitään vikaa ole, mutta piilareita ei ole hyvä pitää joka päivä ja silmälasikehyksiin puolestaan kyllästyy nopeasti. Koko ajan ei viitsi olla ostamassa uusia pokia, mutta onneksi sentään vanhat, säästetyt pokat ovat aina jossain vaiheessa uudelleen muodissa, joten vaikka ostaisi parin vuoden välein uudet, tulevat ne aina jossain vaiheessa takaisin. Vanhoja rillejä ei kande koskaan heittää menemään!
Äidillä ja isällä on kaapissaan makeita vanhoja pokia, jotka ovat nyt todella ajankohtaisen näköisiä. Sama pätee aurinkolaseihin: ystäväni otti viime kesänä käyttöönsä äitinsä 90-luvun alun Ray Banit ja minä tajusin juuri, että saan lopettaa isäni lippa-arskojen pilkkaamisen.
-kuva: Oliverpeoples.com
Isän lippa-arskat eivät tosin ole koskaan olleet yhtä hotit kuin kuvassa Elijah Woodin nenällä keikkuvat. Mutta toisaalta, ehkä iskä ja Elijah ovat hiukan eri asia muutenkin. Isä käyttää lippojaan puhtaasti käytännön syistä: kun joutuu pitämään erittäin vahvoja silmälaseja, on kätevää, kun aurinkolasit voi tarvittaessa vaan napsauttaa silmälasien päälle. Käteväähän se on, juu, mutta ai että olen joskus pienenä hävennyt niitä lippoja! 
Minulla on vähän sama ongelma kuin isällä: näköni on niin huono, etten raski satsata aurinkolaseihin vahvuuksilla, vaan ostan mielummin piilareita ja laitan aurinkoisena päivänä silmiin piilarit ja nenälle jotkut retroarskoistani. Käyhän se niinkin ihan hyvin. Tosin, lipat kyllä olisivat kätevät…
Näin muuten Berliinin katukuvassa muutamat lippa-arskat viime kesänä, joten eiköhän niitä pian Helsingissäkin käytetä. Hel-looks raportoinee meille asiasta.