Menu

Atria Fresh – vastauksia

Soitin maanantaina Atrialle ja kysyin Fresh-sarjaan liittyen, mikä on tuoreen määritelmä. Sain vastauks.. ia. Monta kiinnostavaa lausetta. Lue postaus Olotilasta!

En ole avannut sarjan tuotteiden tarkkoja tuoteselosteita aikaisemmissa blogauksissnai, joten tässä ”tuoresarjan” Kana Caesar-leivän tuoteseloste:

Aineosat: tomaatti- ja tummavuokaleipä (vehnäjauho, kaurahiutale, tomaatti, pellavan-,auringonkukan- ja seesaminsiemen, paprika, kasviöljy, hiiva, mallasjauho,osittain kovetettu kasvirasva, suola, vehnälese, herne, gluteeni, emulgointiaineet ( E 471, E 472e, E 481), happamuudensäätöaineet (E 170,E 270, E 341), broilerinliha 16% (broilerin filee, maltodekstriini, mausteet (mm. korianteri, kurkuma, inkivääri), arominvahvenne E 621, aromit), vesi, kaaliraaste, rypsiöljy, parmesanjuusto, etikka, sokeri, sakeuttamisaineet (E 1442 E 1450), porkkana, kukkakaali, hillosipuli, sinappi, aromit (mm. anjovis), mausteet (mm. sipuli, valkosipuli,chili, cayenne), hiivauute, happamuudensäätöaineet E 330, suola, väriaine E 171, rasvajauhe, säilöntäaineet (E 202, E 211),

Yläpuolen lista = tuore leipä. Just.

Huomasitte varmaan, että jopa natriumglutamaatti on saatu tungettua cocktailiin mukaan. Mitäköhän lähileipurini, yli 40 vuotta Helsingissä tuoretta leipää päivittäin leipova, 82-vuotias Elvi Avikainen olisi mieltä, kun kävisin kertomassa, että tuoreen leivän määritelmä on nykyään tämä? Pakko ehkä viedä Elville Fresh-sandwich ja kuvata teille klippi Olotilaan 🙂