Menu

The Greendress Cocktail

Perjantainen The Greendressin pressitilaisuus oli värikäs eettisen ja ekologisen muodin, vegaaniruoan ja luonnonkosmetiiikan cocktail.

Tilaisuus alkoi upealla vegaanibrunssilla, tällaista kun saisi useamminkin! Itseasiassa kuvan ruoat on mahdollista tehdä itse, sillä kaikki reseptit ovat The Skinny Bitch – opuksesta, jonka pitäisi olla kaikille kempparilaisille jo tuttu kirja, eikö niin? 

Jani Toivola tapasi vastikään toisen Skinny Bitchin kirjoittajista, Roryn, New Yorkissa ja sai tältä SKn luettavakseen. Nyt Jani on ihan yhtä Skinny Bitch – fani kuin minäkin ja saattaa jopa olla, että saamme Roryn keväällä Suomeen – toivotaan! Jos siis haluat hyviä ja herkullisia vegaaniruokaohjeita, luepa Skinny Bitch ja etenkin kirjasarjan toinen osa: Skinny Bitch in The Kitch. Suosittelen kyseistä vegaanireseptikirjaa etenkin ystäväni Saaralle!


Herkkujen jälkeen tutustuttiin pääasiaan, The Greendressin muotitarjontaan. Muistatteko pari päivää takaperin  tekemäni postauksen Minna-brändistä? Minna siis on edustettuna The Greendressissä, mutta yllätyin suuresti huomatessani, että Minnan malliston kiinnostavin vaatekappale – se ihana kukkamekko, jolla kuvitin Minna-jutun – löytyy Greendressin valikoimasta! Minna-kukkamekko on täydellisen monikäyttöinen, mutta koska ostin Lontoosta samankaltaisen vaatekappaleen, saanee All Saints-mekkoni kelvata. Harmi vaan ettei se ole eettinen, kuten Minna, mutta ensi kerralla sitten… 

Saimme myös tutustua Janin ja Elinan omaan mallistoon, joka on tehty vanhoja vaatteita kierrättämällä: vanhat vaattet on muokattu uuteen uskoon. Nämä 70-luvun discoa henkivät, mutta vahvasti 2000-lukua edustavat luomukset ovat made in Rööperi. Aika hienoa, eikö? Etenkin alapuolen paljetti-ihanuus teki minuun vaikutuksen. Lisää kuvia tulossa!

Kyseisen malliston lisäksi puhuttiin brändistä Afghan Hands, jonka perustaja Martin Maulawitzada oli paikalla kertomassa firman ideologiasta ja menestystarinasta. Muistatte ehkä alkuvuodesta tekemäni postauksen, jossa tuotteista mainitsin? Brändin perustaja Martin on meikkaaja, ja hänen asiakkaitaan ovat Hollywoodin it-naiset, esimerkiksi Lindsay Lohan, Angelina Jolie, Claire Danes… Nämä naiset, Angelina etunenässä (tietenkin) ostivat Martinilta ensimmäiset Afghan Hands – huivit ja paparazzien blongattua naiset huivit kaulassaan, alkoivat trenditietoiset matkia idoleitaan, ja nyt nämä eettiset tuotteet myyvät erittäin hyvin.
Afghan Hands – huivit valmistetaan nimensä mukaisesti Afganistanissa, paikallisten naisten (kaikki leskiä) toimesta. Ompelijoiden palkka on 75 dollaria kuussa. Yleensä vain koulutetut miehet tienaavat maassa sen verran. Meistä täällä Suomessa naisten työstään saama palkka tuntuu tietenkin pieneltä, mutta afganistanilaiset naiset tienaavat huiveja ompelemalla hyvin. Lisää brändistä täällä.

The Greendressin brunssilla esiteltiin myös kosmetiikkasarja Organic Surge. Brändillä ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia, mutta sillä voisi olla: sarjan tuotteet täyttävät Soil Associationin kriteerit, mutta koska sertifikaatin hakeminen on kallista hommaa, ei Organic Surgelle ole sitä vielä haettu. Mutta kelpo kamaa se kyllä on, tsekkasin INCI-listan.

Testiin saamani ihovoide tuoksuu miedosti inkiväärille ja laitan teille raporttia tuotteesta heti jahka saan käyttäjäkokemuksia aikaiseksi. Jani on jo muodostanut oman mielipiteensä:

 Tuotteet eivät ole myynnissä The Green Dressissä, vaan niitä saa Stockmannilta ja Kicks-ketjun liikkeistä. Kiinnostava uusi tuttavuus!

Tässä vielä sporapysäkillä räpsäisty kuva vastikään saamistani hollannikkaista: okrat Swedish Hasbeensit ovat ihan mahtavat! Ja kuinka iloisesti ne sopivatkaan yhteen punavalkoisten kassien kanssa. Elämän pieniä iloja 🙂

… Nyt täytyy alkaa hankkiutua Muotimessuille, haastatteluni on kahden tunnin kuluttua, kiire!