Menu

Kasvis- ja vegaaniruokaa Berliinissä

Berliini-postauksia on vielä jäljellä vaikka kuinka, tässä ravintolavinkkejä kasvissyöjille!

Kasvis tai vegaanisafkaa haluava löytää Berliinissä helposti ruokapaikan. Tässä foto kasvisravintola Mannan antimista. Etualan gazpacho ja taka-alan tofuannos olivat täydellisiä! Suurin osa paikan raaka-aineista on luomua ja palvelu on herttaista. Saimme tosin odottaa ruokiamme aika kauan, mutta toisaalta, ei meillä ollut mihinkään kiirekään. Manna sijaitsee osoitteessa Marienburger Strassse 38.

Löysin ihan sattumalta kreisin näköisen, mutta sisällöltään erinomaisen nettisaitin, jolle on koottu Berliinin kasvis- ja vegaaniravintoloita sekä ruokakauppoja. Kannattaa tsekata Happy Cow.net – sivuston ravintolaehdokkaita, kun haluaa herkutella hyvällä kasvisruoalla. Lista on aika vakuuttava!

Morgenrotista ja Eve & Adamsista olenkin jo postannut, mutta vegaaniravintola Hans Wurstista en ole tainnut vielä mainita.


Hans Wurstin ruoka-annokset ovat näyttäviä (kuvassa) ja paikka on ihan hauska, mutta seurueemme onnistui valitettavasti saada hieman keskinkertaista safkaa ja väljähtyneen oloista skumppaa. Tarjoilija oli ihan hassu (hän tarjosi meille esimerkiksi töitä ravintolasta) ja hieman pihalla (tiputteli aterimia maahan), mutta tyttö oli niin herttainen, että eihän sitä nyt voinut kuin niellä ruokansa ja kehua, vaikka safka ei oikeasti ollut niin kummoista. Annoksen kastike tosin oli hyvää… Mutta eipä se pahvin makuista tofua pelasta.

Hans Wurstiin kannattaa kuulemma mennä etenkin sunnuntaina aamiaiselle, ehkä se on parempaa kuin perus listakama.

Mainitsemallani Happy Cown listalla on myös ravtinola Cookies Cream, joka on kasvissyöjien must-paikka Berliinissä. En tajua miten on mahdollista, etten tällä kahden kuukauden pituisella reissullakaan saanut hilattua äässiäni CCn herkkujen ääreen? Kaikki kehuvat paikkaa kovasti, seuraavalla Berliini-visiitillä tsekkaan kyllä paikan. Lupaan!