Menu

Berliini 24h

Olen henkisesti yhä Berliinissä, onneksi. Päätin nimittäin siellä asuessani, että pidän Helsingissä kiinni siitä rennosta, innovatiivisesta ja positiivisesta olotilasta, josta nautin koko kesä- ja heinäkuun. Toistaiseksi se on onnistunut hyvin! Stressistä ei ole tietoa ja pienet asiat antavat suuria määriä iloa. Esimerkiksi kuvan penkit, kuinka iloiseksi tulinkaan nähdessäni ne! Tällaisia pieniä, mutta ilahduttavia yksityiskohtia tarvitaan lisää Helsinkiinkin: väriä katukuvaan kiitos!


Berliini-uutiset hyppivät naamalleni kaikkialla. Viime viikolla Metro-lehti kertoi, kuinka työpyöräily on kaupungissa suositumpaa kuin koskaan, uutisissa on Berliiniä alvariinsa yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen takia ja Flowssakin taisi olla jokin artisti Berliinin suuntamilta. Minun tarvitsee vain kuulla b-alkuinen sana, ja kaipaan kaupunkiin. Olen kyllä tainnut jättää palan itsestäni sinne.

Sain onneksi hiukan lääkettä kaipuuseeni viime viikolla, kun esittelin lehdistölle Teema-kanavan syksyn tv-tapauksen. Syyskuun 5. päivä kannattaa nimittäin olla ruudun ääressä – 24 tuntia putkeen! Teema lähettää 24 tunnin mittaisen Berliini 24h-dokumentin, joka on kuvattu tasan vuosi aikaisemmin, Berliinissä tietenkin.

Dokumentti kuvattiin Berliinissä 5.9.2008 ideana tallentaa juuri sen hetken tapahtumia kaupungissa, joka ei koskaan nuku. Dokumentissa seurataan 20 päähenkilöä ja ihmisiä heidän ympärillään. Pläjäystä ei kuvattu yhdellä tai parilla tiimillä, kuvausryhmiä oli 80 ja ohjaajia, kameramiehiä, kuvaussihteereitä, valomiehiä jne. yhteensä yli 400 henkilöä. Todellinen megaprojekti. Tv-historiaa suorastaan.

Dokkarista tekee erityisen kiinnostavan se, että se etenee minuutti minuutilta ja tunti tunnilta samassa rytmissä kuin oma elämämme, eli voit istua kotona aamiaispöydässä ja katsoa Teemalta, mitä Berliinissä tapahtuu minuutilleen samaan aikaan (tai siis mitä tapahtui vuosi sitten samana päivänä, samaan aikaan). Ohjelma alkaa perjantaiaamuna kuudelta ja päättyy seuraavana aamuna niinikään kuudelta. Mutta siis: tänä vuonna 5. syyskuuta on lauantai, eli ohjelma tulee ulos lauantaina, vaikka vuosi takaperin 5. syyskuuta olikin perjantai.

Ohjaaja Volker Heisesta tekemäni haastattelu on tulossa Teeman nettisivuille lähiaikoina, I´ll keep you posted!