Menu

Vietnamilaiset rullat osa II

Muistatteko juttuni vietnamilaisista rullista? Kunhan sushi arkipäiväistyy Suomessa (muuallakin kuin Helsingissä), ovat rullat seuraava ”juttu”. Täällä Berliinissä rullia saa take awayna niin luomukaupasta kuin monista etnisistä ravintoloistakin.

Vaikka rullat ehkä näyttävät vaatimattomilta, tyydyttävät ne nälän helposti – ja suhteellisen terveellisestikin. Kuvan rullien sisällä on vihanneksia, tofua, riisinuudeleita (jotka terveydellisesti ajateltuna ovat se annoksen heikoin lenkki) ja pähkinöitä. Hinta annokselle: 4 euroa.


Rullia voi kokeilla tehdä kotonakin: hommaa tuoreita vihanneksia ja kalaa tai tofua, sekä riisinuudeleita ja riisipaperiarkkeja. Keitä nuudelit, mausta tofu ja rullaa kaikki arkin sisään. Kastikkeilla on tärkeä rooli! Suomessa dippailimme rullia soija- ja kalakastikepohjaisiin liemiin, mutta täällä sain ainoastaan yhtä, mietoa soosia, jota oli pakko maustaa itse pöydän maustearsenaalilla. Tosin, ehkei neljän euron lounaalta voi vaatia täydellisyyttä…

Kunhan pääsemme Suomeen, taidan kokkailla rullia tyttökavereilleni – sormisushin tapaan!