Menu

Inspiroiva Luzia

Berliinissä on kivoja kahviloita ja baareja vaikka kuinka, yksi mainitsemisen arvoinen on Kreuzbergin kaupunginosan ”pääkadulla” sijaitseva Luzia.

Vaikka Kreuzbergin Oranienstrasse on kieltämättä ahdistavan turistinen, on Luzia on silti yksi suosikkikahviloistani. Sisustus on berliiniläiskahvilalle ominainen: kalusteet ovat kaikki eri paria ja seinäpinnnat ovat viimeistelemättömiä – tai viimeistelemättömän näköiseksi viimeisteltyjä ja paikassa hengailee inspiroivaa porukkaa.


Luzia on juuri sellainen kahvila, jonka sohvan nurkkaan tekee mieli uppoutua tuntikausiksi mustakantisen vihkon ja kynän kanssa tulostamaan ajatuksiaan paperille.

Eikä ollenkaan haittaa, että paikan ikkunat ovat auki kadulle, että ohitse kävelee kiinnostavaa katumuotia, kuin katsoisi nonstoppina sunnuntaista muotinäytöstä ja että baarimikko soittaa ihan mahtavaa musiikkia. Luzia on ainakin minulle täydellinen ajantappopaikka, jonka estetiikka hipoo täydellisyyttä. Jopa terassin pöydät ovat sopivasti ajan patinoimat.


Kuvassa Luzian ikkunat ovat kiinni, mutta yleensä ne pidetään kesäaikaan auki ja ikkunalaudoilla voi istua nauttimassa chailattensa ohikulkijoita tiiraillen. Schön!