Menu

Tofupihvi haarukassa

Soija on aihe, josta olette toivoneet juttua jo pitkään. Suurin osa maailman soijasta on geenimuunneltua, joten on ihan aiheellista olla huolissaan siitä, mitä oman haarukan nokassa keikkuu.

Koska täällä Saksassa ollaan asioiden tiedottamisessa hieman Suomea edellä, saatte pian lisää tietoa gmo-tofusta. Suomennan juuri juttua ”Kann Tofu noch gentech-frei sein?”. Vaikka olenkin opiskellut saksaa 10 vuotta, vaatii parin aukeaman juttu ärsyttävän paljon sanakirjan käyttämistä, grr… Hidasta siis.

Palaan aiheeseen piakkoin. Sillä välin voitte kurkata Mauerparkista tekemiäni löytöjä!


Myyjä väitti aterimia hopeaksi, mutta taisi kyllä olla vähän pihalla, sillä veitsissä lukee rostfrei. Ei turisteille ihan mitä tahansa voi syöttää! Mutta reilu 20 euron hinta tuntui kuitenkin niin kohtuulliselta, että ostin aterimet mukaani. Olen etsinyt vastaavia jo jonkin aikaa. Nämä 18 asiaa painavat tosin sen verran, että taitaa lentokoneen painoraja paukkua heti kättelyssä.