Menu

Luomukyselyn tulokset

Kiitos kaikille teille, jotka kerroitte mielipiteenne luomutuotekyselyssä! Tiedustelin, pitäisikö ruokakauppojen luomutuotteet sijoittaa keskitetysti yhteen tai muutamaan paikkaan kaupassa. Tätä mieltä olitte:

KYLLÄ 1072
ääntä (73%)
EI 323 ääntä (22%)
EN OSAA SANOA 66 ääntä (4%)

Ääniä annettiin yhteensä 1461.

Se, että kyllä-ääniä annettiin selvästi eniten, ei kuitenkaan tee asiasta yksinkertaisen selkeää.

Jos luomutuotteet – muutamaan hyllyyn keskittämisen sijaan – ovat kaupassa tavanomaisten tuotteiden seassa, on hintavertailua tavanomaisen ja luomun välillä helpompi tehdä. Ehkä silloin kuluttajat, jotka eivät välttämättä tavallisesti osta luomua, rohkenevat helpommin kokeilemaan niitä. Ehkä.


Toisaalta, keskittämisessäkin on puolensa. Täällä Berliinissä tavallisten ruokakauppojen valikoimissa olevat luomutuotteet on usein keskitetty yhteen tai muutamaan kohtaan kaupassa (kuten kuvassa). Tykkään tästä tavasta itse, mutta toisaalta koen, että tuotteiden sijoittaminen tavanomaisten tuotteiden sekaan on ihan yhtä hyvä tapa.

Kätevintä ehkä olisi, jos luomutuotteet sijoitettaisiin sekä tavallisten tuotteiden rinnalle että omiin luomuhyllyihinsä, jolloin niiden näkyvyyskin kaupassa kasvaisi. Tähän malliin kuitenkaan kauppa tuskin lähtee, vaikka se asiakkaita palvelisikin.

Lisää kyselyitä tulossa, sijoitan ne aina sivun oikean laidan keltaiseen laatikkoon ja kuhunkin kyselyyn varataan noin viikko vastausaikaa. Toimitan kyselyjen vastaustietoja tahoille, joiden uskon tiedoista jotenkin hyötyvän. Kiitos kaikille osallistumisesta!