Menu

Oma pullo kassissa

Olen autuaan pihalla uutisotsikoista, mutta kiitos lukijavinkin: australialainen pikkukaupunki kieltää pulloveden myynnin ensimmäisenä maailmassa. Kiinnostava juttu!

Aivan kuten muovikassit, myös muovipullot ovat iso ympäristöongelma. Harmillista, ettei Pullovesi.fi-sivuston mainiota opetusvideota enää ole saatavilla, mutta toivottavasti mahdollisimman moni katsoi sen tammikuussa, kun aiheesta kirjoitin. Lue juttuni Jätä pullovesi kauppaan.


Tästä huolimatta, löytyy oman laukkuni pohjalta kesäaikaan melkein aina vesipullo, MUTTA käytän samaa pulloa kuukausikaupalla. Ja roudailen vesipulloa mukanani oikeastaan ainoastaan kesälomalla, sillä työpaikalla pidän vettä työpöydän kulmalla lasipullossa. Maistuu huomattavan paljon paremmalle, kuin pullossa seisotettu vesi.

Reissussa muovinen juomapullo on kätevä, mutta ei aina tarvitse ostaa uutta. Jos vaan hiukan jaksaa nähdä vaivaa, voi samalla pullolla pärjätä kuukausia. Pullo vaan mukaan vessareissuille ja hanasta uutta vettä tilalle – jos siis reissaat maassa, jossa hanavettä uskaltaa juoda. Itse olen täällä Berliinissä täyttänyt samaa pulloa kuukauden päivät.

Harmillista kuitenkin on, että Berliinissä turhien pullojen ostamiseen pakotetaan! Vaikka kaupungin hanavesi on täysin juomakelpoista, haluavat ravintolat myydä veden asiakkaalle pullossa, saadakseen juomalle enemmän katetta. Kuten aikaisemmin totesin, myydän ruokaa halvalla sen kustannuksella, että juomista on aina maksettava suunnilleen pari euroa per asiakas. Niinpä usein joutuu ostamaan pullotetun juoman, onpa se sitten mehu, olut, limsa tai vesi. Jos joku, niin tämä on paremmin Suomessa.

Ole siis fiksu kempparilainen ja kanna kestokauppakassin lisäksi mukanasi omaa juomapulloa sen sijaan, että ostat aina janon yllättäessä uuden. Mutta kannattaa muistaa, että juuri hanasta laskettu vesi on aina parempaa kuin muovipullossa tunti- tai päiväkausia säilötty vesi. Ja tähän liittyen: luepa juttuni Bisfenoli Asta, joka on muovipulloissa käytetty kenmikaali. Odottelen vieläkin, että suomalainen media nostaa kemikaalin uutisiheeksi…