Menu

Luomukanaa kempparilaisille!

En ole vieläkään toipunut siitä tosiasiasta, että Suomessa luomukanaa syötetään turkiseläimille, kun Atriaa ja kumppaneita ei kiinnosta ottaa luomukanaa valikoimiinsa. Ei voi käsittää. Suomessa myydään ymmärtääkseni ihan kannattavia määriä luomumuniakin, miksi ihmeessä porukka ei siis myös haluaisi ostaa luomukanaa?!

Sivun oikean laidan kyselyn mukaan yli 600 teistä olisi valmis ostamaan luomukanaa, kunhan sitä vaan saisi! Jos kerran minun pienen blogini lukijoista noin moni on kiinnostunut, luulisi, että Suomessa todellakin olisi kysyntää enemmänkin! Teitä halukkaita on jo sen verran, että ehkäpä me kuulkaas pian laitamme pystyyn diilin luomumunatuottajien kanssa, että kempparilaiset saavat tilata itselleen ne luomukanat, jotka muuten jaetaan ilmaiseksi tai syötetään turkiseläimille. Katsotaan…

Minäkin voisin joskus ehkä ostaa luomukanaa, jos sitä olisi tarjolla. En ole ostanut kanaa vuosiin, en täällä Berliinissäkään, vaikka sitä luomuna saakin (olen kuitenkin syönyt kanaa, vaikken ole itse sitä kokkaillut). Otin kuitenkin kuvan eilisellä kauppareissulla muistaakseni hinnan, jolla luomukanaa myydään Berliinissä.


Kuva on Viv-luomukauppaketjun myymälästä ja 100 grammaa marinoitua luomukanaa maksaa fileenä 1,29 ja reitenä 0,99 euroa. Tämä on näköjään tarjoushinta, normaalihinnasta ei ole hajua. Mitä kana maksaa suomalaisessa ruokakaupassa, osaako joku kertoa?