Menu

Punaista jalassa

Asustan lähes aina vaatteeni jollakin punaisella asialla. En koskaan pue päälleni punaista mitenkään tietoisesti. Se vaan jotenkin… Eksyy päälleni. Yleensä se on laukku, huivi tai koru, mutta second hand – mokkanilkkurien myötä on punainen löytänyt tiensä myös kenkiini.

Kirppiskenkien kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Jos ne on tallottu liikaa edellisen käyttäjän jalan malliin, saattaa omia jalkoja alkaa särkeä. Mutta jos sattuu löytämään kirppikseltä omaan jalkaan hyvin istuvat kengät, on se juhlan paikka!

Bongasin viime sunnuntaina Mauerparkista punaiset nahkakorkkarit, jotka sain neljällä eurolla (yritin kyllä kovasti tingata niitä kolmeen euroon). Niissä on kaikki kohdallaan, niitä tärkeitä yksityiskohtia myöden.


Kengät ovat 80-luvun Peter Kaiserit, eli ”Saksan Pertti Palmrothit”. Kaiserin kenkiä tosin on tehty 1800-luvulta saakka, Palmrotheja ei varmaankaan. Rakastan kengän kärjen metallivahvikkeita! Kerrankin ei tarvitse mennä suutarille laitattamaan uusia pohjia (teen niin kaikkien uusien kenkien kanssa), parketille tosin ei ole asiaa! Kengänpohjan teksti ”Made in West Germany” on myös hieno yksityiskohta.


Nämä neljällä eurolla. Ei paha, eihän? Kauppias tosin yritti nostaa hintaa kahteenkymppiin kun homasi, että ne istuivat jalkaani täydellisesti. Voi tätä löytämisen iloa!!! Muitakin kenkälöytöjä on tullut tehtyä, esimerkiksi erään teatterin poistovaateläjästä, mutta palataan niihin myöhemmin.

Psst… Muistatteko Green Dressin punaiset, kiedottavat Toms Shoesit? Ovatkohan ne ALEssa…