Menu

Berliini-cocktail

Kuten tiedätte, käsitellään Kemikaalicocktailissa varsinaista aiheiden cocktailia. Edellinen postaus koski luomukanaa ja nyt avaudun tilapäisestä kotikaupungistani, Berliinistä. Rakastan tätä kaupunkia niin paljon, että alkaa mennä ehkä imeläksi. Mutta kuherruskuukausi ei ota loppuakseen. Ei sitten millään.

Suurimmat kiinnostuksenkohteeni täällä ovat muoti ja ruoka. Tarkemmin katumuoti ja luomuruoka. Molempia olen hehkuttanut Olotilan puolella, mutta vielä hieman lisää visuaalista fiilistelyä!

Berliini on esteetikon kaupunki. Täällä ruma kohtaa kauniin, ränsistynyt modernin, kukkaloisto graffitit, kirppisreleet tuoreen designin… Kaikkialla on inspiroivaa miljöötä ja porukkaa ja omakin tyyli saa vastakaikua täällä ihan eri tavalla kuin Helsingissä. Olen täällä enemmän kotonani.

Valokuvaan päivittäisillä seikkailuillani kaikenlaista, tässä kuvia viikon ajalta asioista, jotka ovat jostain syystä olleet sen verran esteettisiä, että on tehnyt mieli kaivaa kamera esiin.


Design-tapahtuman ”pukukopin” sekamelskaa.


Tyhjä liiketila, joka suorastaan huutaa nimeäni. Täydellinen loft!


Gootti-klubin vessa oli paljon jännempi kuin itse klubi…


Rakastan biergarteneita!! Tässä Berliinin vanhin sellainen, Prater.


Omistan yhdet tennarit, ne on ostettu 8 vuotta sitten. Nämä olivat ensimmäiset potentiaaliset, mutta liian kalliit. Hmph.


Mitten uusin second hand – putiikki: Suprmarket. Blogaus tulossa!

Lapsuudesta saakka totutut Saksan-karkit: Katjes jugurtti-namit. Parhaita! Blogaus tulossa!

Jos minulla olisi auto, olisi sen maalattu näin! Super!


Minä museossa. Berliinissä on monia, monia kiinnostavia gallerioita, joista vinkkejä matkani päätteeksi.

Berliinissä silmä lepää, mutta niin myös mieli! Pidän berliiniläisten sosiaalisuudesta ja tavasta auttaa toisiaan. Kaupunki tuntuu siltä, mitä Suomi ehkä eli 50-luvulla. Jälleenrakentamisen me-henki on vahva, vaikka muurin murtumisesta 20 vuotta onkin. Berliini on monelta osin ”kesken” ja ihmiset auttavat paljon toisiaan ja yhteisöllisyyden tunne on vahva. Pidän siitä paljon.

Tosin, olen huomannut muutamia ärsyttäviäkin juttuja: kaduilla on paljon koirankakkaa ja lasinsiruja. Ei kiva. Eikä pulloja voi palauttaa yhtä kätevästi kauppaan kuin Suomessa. Eikä Salosen ruisleipää saa mistään. Että Hyvä Suomi vaan!