Menu

Luomukanaa – ilmaiseksi!

YLEn pääuutinen kertoo, että suomalaiset luomumunien tuottajat jakavat munintansa lopettaneet luomukanat ihmisille jopa ilmaiseksi, kun lihayrityksiä ei kiinnosta! Huh huh. Ja näin tehdään tästä huolimatta:

”Kuluttajatutkimuskeskuksen kyselyiden mukaan monia kuluttajia ahdistaa broilerien tehotuotantoon liittyvä nopea kasvatus ja ahtaat olot. Luomutuotannossa eläimet voivat hyvin, mutta luomubroileria tai -kanaa ei marketeista saa”.

-lähde: YLE Uutiset

Täällä Berliinissä biomarketit myyvät luomukanaa siinä missä muutakin lihaa ja vieläpä kalliimmalla hinnalla kuin tavallista ”kärsimys-broileria”. Tietenkin! Ihmiset ovat valmiita maksamaan vähän enemmän, kun tietävät saavansa eettistä/eettisempää lihaa. Ja Suomessa tätä tavaraa jaetaan ilmaiseksi. Eihän tässä ole mitään järkeä!

Kamalinta uutisessa on sen viimeinen lause:

”Eviran mukaan suomalaiset luomukanat päätyvätkin pääosin rehuksi turkiseläintarhoille”.

Ihan käsittämätöntä. Pitäisiköhän perustaa luomukanabisnes itse…? Alkaa vahvasti tuntua, että tähän markkinarakoon pitäisi tunkea. Toivottavasti joku tekee niin! Vastatkaapa kaverit uuteen kyselyyn sivun oikeassa laidassa: kiinnostaako luomukana?