Menu

Oiva matkakumppani

Laukkuni pohjalta löytyy aina muistivihko tai -kirjanen. Toimittaja ei ole toimittaja vain virka-aikaan, allekirjoittanut tekee ”töitä” tuntosarvet höröllä melkein koko ajan (paitsi joogatessa).

Reissussa oiva muistiapu on Moleskinen City Notebook. Sarjasta löytyy oma muistikirjansa lähes 100 eri kaupungille, listan löydät täältä.


Sain työkaveriltani läksiäislahjaksi Berliini City Notebookin (kiitos Eeva!), se onkin jo kolmas, sillä aina täällä ollessani käytän pientä mustaa kirjaa merkaten talteen hyvät ravintolat, putiikit, puistot ja nähtävyydet. Ihan parasta muistikirjassa on metrokartasto ja katuosoitteisto!


Jokaisessa City Notebookissa on karttojen lisäksi tärkeitä, paikallisia puhelinnumeroita, tietoa rahayksiköistä, mittanauha ja vaikka mitä hassua nippelitietoa. Mutta mikä tärkeintä: kirjassa on paljon kirjoitustilaa, se voi toimia vaikka matkapäiväkirjana. Kirja on lisäksi jaettu osiin, joten ruoka- ja baarivinkit voi laittaa omaan osioonsa ja kulttuurivinkit toisaalle, miten kukakin haluaa.

Ja jos kirjan jaottelu ei innosta, voi kirjan mukana tulevia valkoisia tarralappuja apuna käyttäen luoda oman hakemistonsa. Tällainen kaiken mahdollisen organisoimiseen taipuvainen henkilö innostuu tällaisista arjen helpottajista ihan lapsellisen paljon. Kä-te-vää.

Ja tosiaan, kirjan perässä on tasku, johon voi sujauttaa kaiken tärkeän ja pieneen tilaan mahtuvan sälän – esimerkiksi bussiliput – jotka tuppaavat häviämään helposti laukun pohjalle.

Moleskineja myy Suomessa ainakin Stockmann, täällä Berliinissä näköjään aika monikin eri kirjakauppaketju.