Menu

Feta-vihannes – uuniasia

Olen huono laittamaan uuniruokia. Teen uunissa lähinnä wasabilohta, uunibataatteja tai paahdan mysliä ja siihen se usein jääkin. Raaka-aineet ovat terveellisimmillään mahdollisimman vähän käsiteltyinä ja vähän kuumennettuina, ja usein valmistan ruokani muutamassa minuutissa ennen ruokailua, mutta vaihtelu toki virkistää!

Täällä Berliinissä jouduimme valmistamaan uuniruokaa pakon edessä: vuokra-asunnon paistinpannun teflon-pinta on totaalisen hajalla! Pitää vaan toivoa ettei asunnon omistaja ole laittanut siinä pannussa ruokaa enää pitkään aikaan. Muista sinäkin: jos teflonpannun pinta on naarmuinen tai rikki, älä missään nimessä käytä sitä! Ellemme siis osta paistinpannua, tulee Berliinin vuokrakodissa kokkailu olemaan pitkälti keitettyä, uunitettua tai raakaa safkaa. Tällä kertaa valitsimme uunin ja teimme puolivahingossa ihan superhyvää kasvis-feta – asiaa!


Osuimme sattumalta luomumarkkinoille ja ostimme mukaan punajuurta, kesäkurpitsaa, perunoita, kukkakaalia, kevät- ja pari tavallista sipulia sekä nipun porkkanoita. Kaikki luomua, natürlich! Edellämainittujen lisäksi tarvitset tätä herkkuruokaa varten hyvää fetajuustoa, pippuria, hunajaa, valkosipulia, oliiviöljyä, muskottipähkinää, suolaa ja rucolaa.

Kaikki raaka-aineet palasiksi ja uunivuokaan. Punajuurta ja perunoita kannattaa keittää hetken aikaa ennen uunittamista, koska niiden kypsyminen kestää muita kauemmin. Keittämisen jälkeen kaikki vuokaan (jätä kevätsipulit vaikka kokonaisiksi!), reilusti öljyä, hunajaa ja mausteita sekaan ja päällimmäiseksi feta.


225 astetta ja noin 20 minuuttia…


Ruoka ei ole palanut vaikka se siltä näyttääkin! Punajuuret ne vain näyttävät kuvassa mustilta. En muista koska uunin uumenista olisi tullut mitään yhtä hyvää. Miehille tiedoksi: kun tarvitsee tehdä naiseen vaikutus ruoanlaittotaidoilla, tässä on resepti sitä varten!

Uuni-asian päälle kannattaa ehdottomasti laittaa vähän rucolaa ja vaikka pestoakin, jos makunystyrät niin haluavat. Helppoa, hyvää, halpaa ja terveellistä. Täydellistä.


Nyt siis kaikki torille hakemaan juureksia ja vihanneksia, vuohenjuustoksi suosittelen Mevgalia, se maistuu parhaalta, eikä sisällä lehmänmaitoa – jos siis satut olemaan kuten minä, lehmänmaito-ongelmainen fetajuuston rakastaja.

Psst… Kirppistyypeille kiinnostava postaus YLE Olotilan blogissani!