Menu

Piknikillä

Vappupiknikillä käytössä olivat sekä kertislautaset että kestovälineet. Kuten kuvasta näkyy, ei paperilautasten ole pakko olla ankeita ollenkaan, ne voivat ihan hyvin olla designia. Se ei tietenkään tee niistä kestoastioiden veroisia ekologisuudessa, mutta lautaset ovat ylijäämäkamaa eräistä juhlista, joten käytin vikat pois kaapissa lojumasta. Ostin ne aikoinaan Skannosta.


Avaan kuvaa sen verran, että kuuluisa maidoton ja majoneesiton perunasalaatti sijaitsee kuvassa oikealla. Vieressä vasemmalla luomuliha- ja kasvisnakki, Fasupala-läjä, miniporkkanoita ja pari tippaleipää (jotka muuten ovat turhin keksintö heti hillosipulin jälkeen). Kylmälaukun uumenista löytyi lisäksi karjalanpiirakoita sekä superherkullista soijajogurtti-punasipuli-kapris-chili – soosia, jonka reseptin lupaan laittaa tänne piakkoin.


Siskolle maistui appelsiiniviikunasalaatti, vaikka toisinaan Sonja on sitä mieltä, että allekirjoittaneen eväät ja kokkaukset ovet hiukan liian hippejä (KORJAUS: kuulemma vain pimpattu kaurapuuro on liian hippiä!). Salaatti osoittautui hyväksi piknik-evääksi etenkin säilyvyyden kannalta: se maistui raikkaalta vielä monen piknik-tunnin jälkeen ja selvisi jopa seuraavaan aamuun asti, joilloin pimppasin siitä aamiaista.


Taustalla toinen S-kirjaimella alkava henkilö, josta tämä taitaa olla ensimmäinen Kempparissa julkaistu kuva ikinä. Alapuolen henkilön sen sijaan olette nähneet hiukan useammin, harvoin näin hulvattomissa tunnelmissa kuitenkaan…

Kuohuviiniä nautittiin kertismukeista, mutta ne eivät päätyneet roskiin – pesin ne. Niitä käytetään kuulkaas vielä monena vappuna! Oikeat lasit olisivat olleet tietenkin kivemmat, mutta niiden raahaaminen Alppilasta Kaivariin ei tuntunut hyvältä idealta. Jos sen sijaan sattuu omistamaan pro-piknikkorin tai kuulumaan heihin, jotka lykkivät mukanaan lastenrattaita, on oikeiden lasi-lasien mukana roudaaminen paljon helpompaa.

Ihan pakko jakaa teille vielä tieto, jota tuskin mihinkään tarvitsette: nainen selviää bajamajasta 60 sekunnissa. Sisko otti aikaa allekirjoittaneen viettäessä nämä 60 ihanaa sekuntia haisevassa kopissa, sillä halusin todistaa, että minuutti riittää. Mitä ihmettä jengi oikein puuhaa niissä?! Soittaa kaukopuheluita ja meikkaa? Jonotimme bajamajoihin tunnin ja päätin, että se oli viimeinen bajamaja-jonotukseni Kaivarissa ikinä. Ensi kerralla lähden huussiin lähellä asuvien tuttujen luo. Etsilleen.