Menu

Maailma vuonna 2055

Sain tutulta vinkin leffasta nimeltä Age of Stupid. Kyseessä on ilmastonmuutoksen uhkakuvien toteutumisesta kertova dokumentti, joka sijoittuu vuoteen 2055. Elokuvassa on siis dokumentaarista matskua nykypäivästä, erilaisia haastatteluja ja tilanteita ja rinnalla vuoden 2055 todellisuus. Tekijöillä on tavoitteena saada elokuva käännetyksi niin monelle kielelle kuin mahdollista, jotta kaikki kansat saisivat tiedon siitä, mihin ilmastonmuutos on johtamassa, ellei ihmiskunta nyt reagoi.

Pääosassa nähdään mainio Pete Postlethwaite. Elokuva sai maailman ensi-iltansa Englannissa maaliskuussa. Muiden maiden ensi-illoista tietoa täällä. Vielä ei ole tiedossa koska pätkä nähdään Suomessa, toivottavasti pian. Tässä traileri!

Alan itse kyllästyä katastrofileffoihin, joissa aina taistellaan ”maailman vakavinta virusta” tai ”pahinta luonnonkatastrofia ikinä” vastaan ja blaa blaa… Mutta arvosteluja luettuani olen silti kiinnstunut Age of Stupidista, sillä leffa pohjautuu niihin ilmastoskenaarioihin, jotka tällä elämäntavalla ja maapallon lämpötilan kohoamisella toteutuvat.

” We wouldn’t be the first life form to wipe itself out. But what would be unique about us is that we did it knowingly. What does that say about us?

The question I’ve been asking is: why didn’t we save ourselves when we had the chance? Is the answer because on some level we weren’t sure if we were worth saving?”

Hyvä kysymys.