Menu

Kevätkengissä

Kävelen melkein aina korkkareissa, vain lenkillä ja duunissa olen matalissa kengissä. Siksi yllätyinkin iloisesti, kun bongasin tammikuussa alennuksesta nämä Vialiksen kengät, jotka työpuukkaareitteni tapaan on valmistettu nahasta, puusta, niiteistä ja nauloista. Kestävää ja käytännöllistä.


Alennuksesta ovat myös ihanat Hanna Sarénit. Tiedän, ettei brändin tammikuinen konkurssi varmaankaan johtunut korkolapuista, mutta pettymykseni oli kieltämättä aika suuri, kun kuvan kenkien korot tuhoutuivat vappuna säälittävällä 400 metrin matkalla! Suutari pelasti popot onneksi, mutta on silti pakko ihmetellä, kuinka kotimainen ja laatudesignina tunnettu brändi (jonka tuotteet ovat oikeasti arvokkaita) voi tehdä näin pa–aa laatua? Vaikka Sarénin kuteet olisivat kuinka kestäviä, ainakin allekirjoittanut on nyt aavistuksen skeptinen tulvien Sarén-ostosten kohdlla – jos niitä nyt tulee enää tehtyä.

Vaikka olenkin aina laitattanut uusiin kenkiin korkolaput pian ostohetken jälkeen, eivät silti yhdetkään kengät ole olleet näin heikossa hapessa säälittävän kadunylityksen jälkeen! Onneksi on olemassa suutareita. Nykyajan kenkäteollisuus takaa ainakin sen, että oikeille suutareille on hommia tulevaisuudessakin…