Menu

Valkoinen herkkupuuro

Hehkutan usein kaurapuuroa, mutta on herkullisia puuroja toki muitakin. Muistatko koulun ohrapuuropäivät? Minä muistan erittäin hyvin, sillä olin koulussa ohrapuurofani! Lappasin valkoista puuroa lautaselle niin paljon kuin tädit antoivat ottaa ja kaadoin mehusoppaa päälle. Parasta kouluruokaa ikinä! En siltikään ole koskaan itse valmistaa ohrapuuroa, mutta pari viikkoa sitten sain ystävältäni ispiraation ja nappasin kaupasta mukaani Myllyn Paras – ohrasuurimoita.

-kuva: Myllyn Paras

Ohrapuuro ajaa oikeastaan saman asian kuin riisipuuro, paitsi että se on paljon ekologisempaa ja tosi halpaa! En muista tarkalleen, mitä kilosta maksoin, mutta jotain parin euron kieppeillä muistaakseni.

Itse tein ohrapuuroni kattilassa, mutta monet tekevät ohrapuuronsa uunissa, se on kuulemma vaivattomampi tapa ja tunnustettava on, että kattilaversiota pitää kyllä hämmennellä aika lailla, mutta toisaalta se on aika terapeuttista 🙂

Ohjapuuron valmistamiseen tarvitsee yksinkertaisesti ohrasuurimoita, maitoa ja suolaa. Itse käytin maidon tilalla kauramaitoa, maistui oikein hyvältä. Söin puuroni marjojen ja hunajan kera, ihan mahtavaa!