Menu

Lentäen vai laivalla Tukholmaan?

Maanantaisen Kosmetiikka, kemikaalit ja terveys – session blogaus on vieläkin vaiheessa, mutta voitte lukea tekstini huomenna Olotilasta!

Asiasta toiseen… Minulta kysytään toisinaan, paljonko Itämeren matkustajaliikenne oikeastaan saastuttaa ja onko laivalla matkustaminen ekoteko vai ei? WWFn Helka Julkunen valaisi minua kertomalla, että Tukholmaan on ihan yhtä epäekoa tai ekoa mennä laivalla kuin lentäen. Tämä johtuu siitä, että lentokoneet eivät lyhyen lentomatkan vuoksi nouse niin korkealle kuin ne pidemmillä lennoilla tekevät, ja näinollen päästöt ovat pienemmät kuin jos kone lentäisi ”täydessä” korkeudessa.

Tämä siis ihan nippelitietona, en ole hankkiutumassa Tukholmaan ainakaan lähiaikoina. Ellei sitten Berliinin-reissu tapahdu junalla Ruotsin halki…