Menu

Kiinnostava aamiainen ja kiinnostava pakaste

Hei kaverit. Olen taas ollut materiaalinkeruukeikoilla ja parin päivän tietokonelakossa. Onneksi olette itse pitäneet yllä keskustelua edellisen blogauksen perässä!

Osallistuin tänään erittäin kiinnostavalle Kosmetiikka, kemikaalit ja terveys – aamiaiselle. Olen vieläkin aivan täpinöissäni. Sain ihanan luomuaamiaisen lisäksi tuhdin infopaketin ajankohtaista kemikaaliasiaa ja muistutuksen siitä, miksi välillä koen olevani Kemikaalicocktailin aiheiden kanssa yksin: aamiaiselle osallistujat oli laskettavissa yhden käden sormilla.

No me muutamat saimme eksklusiivisen aamiaishetken Suomen kemikaaligurujen, Satu Hassin ja Anna-Liisa Sundquistin tykittiäessä asiaa, jota on luvassa tänne lähipäivien aikana.

Jotta saatte juttunne, alan kirjoittaa sitä nyt! Sillä välin teaserina alla oleva kuva. Tuttu tuote?


Selvitän parhaillaan Kitchen of Joyn Panang Curry Chicken with Jasmine Rice – pakasteen mahdollista E621-pitoisuutta. Natriumglutamaatin käytöstä ei mainita pakkauksessa mitään, mutta maahantuoja myönsi, ettei kaikkia aineita ole mainittu tuoteselosteessa. ”Kaikkia salaisia ainesosia ei voi paljastaa”, mutta maahantuoja Lejoksen edustaja lupasi palata asiaan. Odotan!

Tiedän tämän tuotteen olevan monen suosikkipikalounas juuri siksi, ettei se sisällä ”mitään pahoja aineita”. Tuoteselosteessa lukee näin:

Ainekset:

Thai-jasmiiniriisi 50%, Panang currykastike 29,15 % (kookosmaito, vesi, Panang currykastike, sokeri, kalakastike, ruskea ruokosokeri, modifioitu tärkkelys), broilerinliha 20 %, marinaadi (vesi, suola, sokeri, dekstroosi, soijakastike), kasvikset 0,85 % (punainen chili, kiffir lime-lehti).

Miksi sitten olen niin varma, että tuotteessa on glutamaattia? Koska tuote on erittäin halpa ja makukin viestii glutamaatista. Veikkaan myös, että nykypäivänä tällaisten tuotteiden valmistajat painattaisivat kissan kokoisin kirjaimin pakkaukseen ”Glutamate free” jos näin todella olisi. Palaan tähän heti kun maahantuoja avaa sanaisen arkkunsa. Ja mikä se E621 olikaan? Lue täältä!