Menu

Pistaasisuklaaparhautta

Viikonlopun kunniaksi on sopivaa kirjoittaa herkuista. Tykkään suklaasta PALJON, mutta en voi syödä maitosuklaata, koska mahani menee sekaisin suolisto huutaa hoosiannaa. Siksi olenkin ollut tavallaan pakotettu tutustumaan tummiin, maidottomiin suklaisiin, jotka todella ovat yllättäneet minut maullaan. Lisäksi tumma (siis oikeasti tumma) suklaa on jopa terveellistä!

Aikaisemmin ajattelin, etten voisi koskea pitkällä tikullakaan tummaan suklaaseen, mutta allergiat, yliherkkyydet ja maalaisjärki voivat näköjään muuttaa makutottumuksia. Tumma suklaa on ihanaa. Suosikkieni joukkoon on alkuvuodesta – kiitos ystäväni Iisan – liittynyt tuote yllättävältä taholta: Maraboun Premium-suklaa! Etenkin pistaasi-vaihtoehto on vaan täydellinen. Se voi tosin johtua osittain pistaasi-fiksaatiostani (lue postaukseni pistaasi-halvasta).

Maraboun Premium-sarjaan kuuluu kuvan pistaasisuklaan lisäksi myös vadelma-vaihtoehto. En nyt pysty vannomaan vadelman maidottomuutta, sillä en löytänyt tuoteselostetta netistä, mutta ainakaan pistaasi-maussa ei ole maitoa, ja melko varmasti myös vadelmaversio on maidoton. Molemmat ovat 70% prosenttista kaakaota. Sarjasta löytyy myös 86% vaihtoehto. Vielä kun nämä saisi luomuina! Sokeria näissä kaikissa tietenkin on vaikka muille jakaa, mutta kyllä joskus saa vähän herkutellakin.

… Ja jos haluat herkutella oikein kunnolla, tässä aikaisempia suklaa-aiheisia postauksiani:

Ja ihan kuin suklaassa ei olisi tarpeeksi hemmottelua, arvatkaapas mihin lähden ihan kohta? Thaihierontaan!