Menu

Sikojen kidutus mahdollista myös Suomessa

Nonni. Muistatte viikon kamalimman uutisen, josta blogasin otsikolla: Teurastamo keitti sikoja elävältä. Tämä tapahtui siis Ruotsissa. Heti seuraavana päivänä Evira julisti, ettei Suomessa tapahdu kyllä tällaista. No ei juu. Tämän päivän Hesarissa lukee ”Evira:Myös Suomessa ilmennyt puutteita sikojen teurastuksissa”. Käytännössä siis sikojen kuolemaa ei ole varmistettu asianmukaisesti ennen kalttausta.

Tämä on niin, niin, niin tuttua. Erittäin usein todetaan ja väitetään – selvittämättä, mutu tuntumalla – ”Eihän meillä Suomessa”… Mutta kyllä meillä Suomessa! Ja minä kirjoitin tästä EILEN!!! Joku on nyt vähän pihalla – blogauksessani ihmettelin taiteilija Kirsti Anttilan mielipidekirjoituksen sisälöä. Kirsti kirjoitti näin: ”Kuluttajana vältän luomutuotteita, koska lähden siitä, että kaiken suomalaisen tuotannon pitää pyrkiä ympäristön kannalta kestävään, eettiseet sekä terveellistä ja kohtuuhintaisia elintarvikkeita tuottavaan maatalouteen”.

Minä kirjoitin: ” Ai Kirsi lähtee siitä? Lähtisipä se ruokateollisuuskin siitä. Kyse ei ole siitä, että ruokateollisuus tahallaan olisi mitenkään ”paha” (Kirsin sanoin), vaan siitä, että nykyisten standardien ja lakien mukaan teollisuus saa toimia erittäin epäekologisesti JA epäeettisesti”.

Kertaus on opintojen äiti. Jättäkää sianliha kauppaan.